BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA

Abdüllatif Şener'den ilginç Abdullah Gül açıklaması

AK Parti ile yollarını uzun yıllar önce ayıran Abdüllatif Şener, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile halefi Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi.

Abone ol

Abdullah Gül için "Erdoğan'la kıyasıya bir yarışa girebilecek kişilikte değil" yorumunu yapan Şener'e göre 11. Cumhurbaşkanı, kendisini gündemde tutmaya çalışıyor. DW Türkçe'den Hilal Köylü'ye konuşan Şener'in Gül-Erdoğan gerilimine dair ifadeleri şöyle:

ÇARESİZLİĞİN ARAYIŞI: "Gül hiçbir çıkış, hiçbir eleştiri yapmadı. AKP'nin ikiye bölünmesini, iktidarın zayıflamasını arzu edenler Gül'ün Erdoğan'a karşı çıkmasını bir umut gibi gördüler. Bu, kötü bir psikoloji. İçerde de dışarda da kimse Erdoğan'ın iktidardan gideceğine inanmıyor olmuş. 'AKP'de parçalanma olur da, baskıcı düzenden kurtulur muyuz' diye bir çaresizliğin arayışı bu aslında. Ben bunu çok kötü görüyorum.

'HASTALIK VAR, ÖLÜM VAR…'
Yüzlerce maddesi olan bir OHAL yasası var ve bu yasanın hemen her maddesi anayasaya, hukuka aykırı, tehlikeli. Böylesine bir KHK'nın yüzlerce maddesinden bir tek maddesindeki üslubu muğlak bulmak bir eleştiri değil. Bu, çok zayıf bir bakış açısı ama bununla bile gündeme düşmüştür. Gül, kendi varlığını sürdürmeye, kendisinin gündemde tutulmasını sağlamaya çalışıyor. Yoksa Erdoğan'la kıyasıya bir yarışa girebilecek kişilikte değil. Ama önümüzde daha iki seneye yakın bir süre var. Bu süre içinde hastalık var, ölüm var. Kendisi için risksiz bir ortam oluşursa var olmak istiyor Gül. Bunu canlı tutmak istiyor.