BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.448,97
HABER /  GÜNCEL

Münir Özkul 4 kez evlenmişti eşi ve çocukları kimdir?

Münir Özkul 5 Ocak tarihinde bugün vefat etti. Münir Özkul 4 kez evlenmişti. Münir Özkul'un birinci eşi Şadan Özkul ile oldu. Şadan Özkul'dan 2 çocuğu olan Münir Özkul daha sonra ünlü tiyatrocu Suna Selan ile dünyaevine girdi. Suna Selen ile evliliğinden Güner Özkul adlı çocuğu oldu. Daha sonra Münir Özkul hayatını Umman Özkul ile birleştirdi.

Abone ol

Hababam Sınıfı filmiyle Yeşilçam'a damga vuran Münir Özkul'dan acı haber geldi. Mahmut Hoca İstanbul'da kaldığı evde hayatını kaybetti. Hayatı boyunca 4 kez evlenen Münir Özkul'un eşi ve çocukları merak ediliyor. Gelin hep birlikte Münir Özkul'un hayatına bakalım. 

Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hoca’sı, Bizim Aile’nin Yaşar Usta’sı, Adile Naşit’in can eşi, Türk filmlerinin vazgeçilmez babacan adamı, Münir Özkul. Vefat ettiği haberleri sık sık çıkan Münir Özkul'un kızı Güner Özkul bu duruma isyan etmişti. Bugün ise Münir Özkul'dan ise bugün çok acı haber geldi. Hepimizin hafızasına kazınan Münir Özkul 93 yaşında hayatını kaybetti. 

MÜNİR ÖZKUL KİMDİR? Münir, 15 Ağustos 1925’te İstanbul Bakırköy’de bir paşa torunu olarak doğdu. İki kız çocuğundan sonra dünyaya gelmesiyle bir anda ailesinin göz bebeği oldu. Evin bütün kadınları Münir’in üzerine titriyordu. Paşalıktan gelen soyları öyle devam etmeliydi. Ailesi kararını vermişti, Münir tıpkı paşa dedesi gibi bir paşa olacaktı. Münir, çocukluğu boyunca mahçup, içine dönük bir karakter oldu. Bir paşanın özelliklerinden uzak görünüyordu. Ailesinin üzerinde kurduğu düşler belki de onu daha da içine döndürüyordu. Onun gözü paşalıktan fazlasındaydı. İşte bu zamanlarda Bakırköy’deki meşhur Miltiyadi Sineması onun sığınağı haline gelmişti. Münir, İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Ancak bu hiç kolay olmadı, çünkü gündüzleri sürekli okuldan kaçıyor, sinemaya gidip Amerikan ve Fransız filmleri izliyordu. Geceleri de aynı sahnede oyunlar izleyip alkış tutuyordu. İsmail Dübüllü’ye ise ayrı bir hayranlık duyuyordu. İşte bu hayranlık ona ışığı getirecekti. Üniversiteye gittiği yıllarda bir yandan da oyunculuk yapıyor olacaktı. Bir süre İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi’nde Sanat Tarihi bölümüne  gitti. Ancak tiyatro sevdası hep ağır bastı.

4 KEZ EVLENDİ İçkiye düşkünlüğüyle bilinen sanatçı, özel hayatında da inişli çıkışlı bir seyir izleyerek dört evlilik gerçekleştirmiştir. İlk evliliğini Şadan Hanım'la yapan Özkul, kısa süren bu birlikteliğin ardından Suna Selen ile hayatını birleştirmiş ve bu evlilikten Güner (d. 1 Şubat 1966) adında bir kızı olmuştur. Kızları sekiz yaşındayken, 1974 yılında çift boşanma kararı almıştır. Sonrasında Özkul, Tophaneli Örümcek Yaşar lakabıyla anılan Yaşar Hanım'la üçüncü evliliğini gerçekleştirmiş; ancak bu da uzun sürmemiştir. Son olarak, halen yaşamını birlikte sürdürdüğü Umman Hanım ile evlenmiştir.

Güner Özkul'un 2 kardeşi daha bulunuyor. Münir Özkul'un ilk eşinden Şadan Özkul'un bir kız ve bir erkek iki çocuğu bulunuyor. Fakat magazinde genellikle Güner Özkul'a rastlıyoruz.