BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi'den Çipras'a DHKP-C çağrısı

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında, Yunanistan Başbakanı Çipras'a, 'Savcının öldürülmesi talimatını veren DHKP-C'liyi teslim edin' çağrısında bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- DHKC'li teröristlerin, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cep telefonundan, Yunanistan ve Bulgaristan’daki 2 ayrı numara ile sürekli telefon görüşmesi yaptıkları, TİB tarafından yapılan incelemede ortaya çıktı. belirlendi. Polis tarafından kayıt altına alınan yurt dışı-telefon görüşmelerinde, teröristlerin olayla ilgili bilgi verdikleri açığa çıktı.

SELVİ, ÇİPRAS'A SESLENDİ

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, bugünkü 'Savcıyı infaz emri hangi ülkeden geldi' başlıklı yazısında Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybetmesi ile ilgili, "Edindiğim bilgiye göre, teröristlere infaz emri telefonun diğer ucundan Yunanistan’daki DHKP-C yöneticisinden geldi. Savcımızın katledilmesi üzerine Yunanistan’ın harekete geçmesi ve bu talimatı verenleri bulup bize teslim etmesi gerekiyor. Bakalım solcu Çipras hükümeti, böyle bir dayanışma içine girecek mi?" diyerek Çipras'a seslendi.

cipras.20150402122631.jpg

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

(...)

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, gün boyu bir uzlaşma kapısını aralamak için çırpınıp durmuştu. Akşam saatlerinde konuştuğumuzda, ”Yumuşama var, umutluyum” demişti. Teröristlerin talebi üzerine aracı olan İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Berkin Elvan’ın babasının da adliyeye gelerek görüşmeler yaptığını, olağanüstü çaba sarf ettiğini söyledi.

"ARTIK ÖLDÜRÜN" TALİMATI

Teröristlerle telefonla görüşüldüğü ve çözüm umudunun güçlendiği bir sırada gelen, ”Artık öldürün, infaz edin” talimatı ne anlama geliyor. Uzlaşma beklerken infazın gerçekleşmesi ile susturulmak istenen neydi? Savcı Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasına atandıktan sonra dosyada ilerleme sağlanmıştı. Berkin Elvan olayının aydınlatılmasını isteyenler Savcı’yı susturmaz bilakis destekler. Tam tersi olduğuna göre, Savcı Kiraz, Berkin Elvan cinayetinde DHKP-C’yi rahatsız edecek bilgilere mi ulaşmıştı?

Bu arada DHKP-C’li teröristlere, ”Artık öldürün, infaz edin” emri hangi ülkeden verildi? Edindiğim bilgiye göre, teröristler, başından beri Yunanistan’daki DHKP-C yöneticileriyle temas halindeydiler. İnfaz emri telefonun diğer ucundan Yunanistan’daki DHKP-C yöneticisinden geldi. DHKP-C’nin Kandil’inin de Yunanistan’da olduğu biliniyor. DHKP-C yöneticileri Lavrion Kamplarında kalıyor. Savcımızın katledilmesi üzerine Yunanistan’ın harekete geçmesi ve bu talimatı verenleri bulup bize teslim etmesi gerekiyor. Bakalım solcu Çipras hükümeti, böyle bir dayanışma içine girecek mi?