BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den dar gelirliyi sevindirecek teklif

CHP, fakirlik ve sıkıntı içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlara ücretsiz su verilmesi için kanun teklifi verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Belediye Kanununa Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

10 M3'E KADAR BEDAVA 

Teklife göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında yapılan tespitlere göre, toplam aylık geliri brüt asgari ücretten az olan ailelere ait hanelerde kullanılan suyun 10 m3’e kadar olan bölümü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından üç aylık dönemler halinde geri ödeme yöntemiyle karşılanacak. 10 m3’ü aşan kullanım yürürlükteki tarife üzerinden faturalandırılarak ilgili aboneden tahsil edilecek.

-GEREKÇE-

Teklifin gerekçesinde, yeterli ve temiz su olmadan insanın maddi varlığını sürdürmesinin mümkün olmadığına işaret edilerek, “Bu nedenle de devletin yurttaşın yeterli suya erişimini sağlaması gerekir. Bu hak fakirlik ve sıkıntı içinde muhtaç durumda bulunan ve herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmayan ve geliri bulunmayan vatandaşlara sağlanmalıdır. Bu aynı zamanda Anayasa’nın 2. maddesindeki sosyal hukuk devleti ilkesinin gereğidir” denildi.