BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Savcı Kiraz'ı şehit eden mermiler o silahtan çıkmış!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasına neden olan mermilerin hangi silahtan çıktığı belli oldu. İşte Savcı Kiraz'ın ölümüne neden olan silaha ilişkin tüm detaylar...

Abone ol

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümüne neden olan mermilerin teröristlerin silahından çıktığı açıklandı.

SAVCI KİRAZ'I ÖLDÜREN MERMİ O SİLAHTAN ÇIKTI!

Hürriyet'in 'Emniyet kaynaklarındn aldığı bilgilere' dayandırdığı haberine göre, yapılan inceleme sonunda 7.65 mm çapındaki kurşunların Savcı Kiraz'ı rehin alan DHKC'li teröristlerin kullandığı Fransız onlusu olarak tabir edilen silahtan çıktığı belirlendi.

caglayan-adliyesi-silah-savci.jpg 

SAVCI KİRAZ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Haberde yer alan emniyet istihbaratlarına göre, Adliyenin incelenen kamera kayıtlarında Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın 6.kattaki odasının ilk ziyaretçisinin saat 08.39’da gelen, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Şükriye Erden olduğu ve avukat Erden'in yaptığı kısa görüşmeden sonra ayrıldığı tespit edildi.

caglayan-adliyesi-savci-rehine-mehmet-selim-kiraz.20150402121346.jpg 

AVUKAT CÜBBELİ TERÖRİSTLER ADLİYE'YE NASIL GİRDİ?

Kamera kayıtlarına göre, saat 12.22’de DHKC'li terörist Şafak Yayla'nın adliye binasına giriş yaptığı ve üzerinde avukat cüppesi olduğu,  adliye binasına C Kapısı'ndan avukatların giriş yaptığı bölümden giriş yaptığı tespit edildi.

caglayan-adliyesi.jpg

Diğer terörist Bahtiyar Doğruyol’un adliye binasına saat kaçta ve hangi kapıdan girdiği ise henüz netlik kazanmadı.

caglayan-adliyesi-polis-guvenlik-savci-rehine.20150402121415.jpg 

YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMIŞLAR!

DHKC'li teröristlerin, Savcı Kiraz’ın cep telefonu ile konuşma yaptıkları anlaşılınca, TİB Savcı'nın telefonunu dinlemeye aldı. Teröristlerin Yunanistan ve Bulgaristan’daki 2 ayrı numara ile sürekli telefon görüşmesi yaptıkları belirlendi. Polis tarafından kayıt altına alınan yurt dışı-telefon görüşmelerinde, olayla ilgili bilgi verdikleri ortaya çıktı.