BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  DÜNYA

5 bin saatlik çalışmanın eseri

ABD’nin Los Angeles şehrinde yaşayan Shawn Lisjack, 5 bin saat harcayarak Honda Civic marka otomobilini bir sanat eserine dönüştürdü. Lisjac...

Abone ol

ABD’nin Los Angeles şehrinde yaşayan Shawn Lisjack, 5 bin saat harcayarak Honda Civic marka otomobilini bir sanat eserine dönüştürdü. Lisjack, elmas uçlu bir matkap kullanarak 1992 model otomobilin kaportasını gravür işlemeleriyle kapladı.
2007 yılında gravür tekniğine merak saldığını belirten Lisjack, “Eşsiz bir eser” meydana getirmek istediğini, bunun için de o tarihte yeni boyattığı otomobilini kullandığını ifade ediyor. Lisjack, 5 bin saat harcayarak, aracın kaportasına Japon kültürüne ait figürler, şirket logoları ve çeşitli şekiller nakşetti. Sadece aracın kaputundaki ejderha figürü için 600 saatini harcadı.
Aracın kaportası dışında supap kapağı, kule gergisi ve matkaba dayanıklı diğer bölümlerine de işlemeler yapıldı. Lisjack, şimdi işlemeleri renklendirecek ve hasar görmemeleri için şeffaf bir filmle kaplayacak. Bu işlemler için ise 1,000 saat daha harcayacağını tahmin ediyor.
(İHA)