BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Özkök'den Erdoğan'a sert sözler!

Ertuğrul Özkök, CNN Türk'te yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını değerlendirirken Deniz Feneri davasını hatırlattı, üstünün örtüldüğünü iddia etti. Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Özkök, bugün yargıyı suçlayanlar geçmişte yürütülen operasyonlarda kılını kıpırdatmadığını söyledi.

CNN Türk'te katıldığı programda gündemi değerlendiren Ertuğrul Özkök, İstanbul'da açılan yeni soruşturmada, operasyon yapmayan polisin anayasal suç işlediğini iddia etti. 17 Aralık'taki operasyonla ilgili olarak kimseye haksızlık yapılmaması için değerlendirme yapmaktan kaçındığını da söyleyen Özkök, Deniz Feneri davasında yaşananların bugün soruşturma yürüten savcıları korkuttuğunu ve sonuca ulaşılamayacak izlenimi yarattığını iddia etti. İşte Özkök'ün o sözleri;

"Ülkenin bazı savcıları, bazı insanları gözaltına aldılar bi sabah başladılar. Bazı görüntüler sızdırıldı. Demekki bir takım kamuoyu algısı oluşturma çabası var. Bunların yapılması suç unsuru olmadığı anlamına da gelmiyor. Burada üzerinde durulması gereken şey ülkenin savcıları, eğer samimilerse, ellerindeki belgelerle bir sonucua gidemeyecekleri düşüncesine sahipler. Bunda haklılar çünkü bunu Deniz Feneri davasında gördüler. Engellendiler, eğer orada engellenmeseydiler belki bugün savcılarda biz bunu normal mecrasında götürürsek sonuç alabiliriz derlerdi.

"DENİZ FENERİ DAVASI YENİDEN AÇILACAK"

Deniz Feneri davası savcılarını takdir etmek lazım. Gizlilik esasını gözeterek götürdüler ama engellendiler. Hepimiz biliyoruz ki Deniz Feneri davasının üzeri örtüldü, şimdilik. Şimdilik örtüldü diyorum çünkü yeniden açılacak. Şu rezalate bak ya! Türkiye'nin en büyük kamu bankalarından bir tanesinin genel müdürünün evinde 4,5 milyon dolar para bulunuyor, hepimiz aptalız gibi kalkıp bize bir izah veriyor. Neymiş İmam Hatip Okulları için kullanacakmış bu parayı.

"DIŞ GÜÇ PALAVRADIR"

Dış güç palavrasını bırakın. Amerika kendi derdiyle uğraşan bir ülke. Ne dış güce ya! Sen içeride çok başarılısın, her şeyin düzenli de birde kalkıp seni dış güçler mi karıştırıyor. Bizim zaten içeriyi, karıştırmışız, yapılan haksızlıklarla. Böyle bir şey olur mu? Ülkenin Başbakan danışmanı çıktı, "bu ülkenin milli ordusuna kumpas kuruldu" dedi. Kardeşim adama demezler mi kurdular da sen ne yaptın diye.

"ŞİMDİ SAVAŞTIĞIN YARGI YAPTI BUNU"

Son 5 yılda darmadağın ettin Deniz Kuvvetleri'ni. Darmadağıne ettin Hava Kuvvetleri'ni, pilot bulamıyorsun uçak uçuracak. Bunun sorumlumusuyum bir vatandaş olarak. Danışmanlığını yaptığın Başbakan'ın hükümeti ve şimdi savaştığı yargı. Peki o zaman bu yargı kötüydü de niye zamanında Türk ordusuna bu kumpas kurulurken, kılını kıpırdatmadın hatta o davaların savcısı olduğunu ilan ettin. Başbakan demedi mi ben savcısıyım diye.