BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

42 Dakika sonra yeniden dirildi

İzmir’de mide rahatsızlığı nedeniyle yattığı hastanede kalp krizi geçiren Ali Ilgın, 42 dakika boyunca hayattan koptu. Doktorların müdahale ...

Abone ol

İzmir’de mide rahatsızlığı nedeniyle yattığı hastanede kalp krizi geçiren Ali Ilgın, 42 dakika boyunca hayattan koptu. Doktorların müdahale ettiği Ilgın, yaşama tekrar "merhaba" dedi.
Mide rahatsızlığı nedeniyle Torbalı’ya bağlı Ayrancılar’da Özel Medifema Hastanesi acil bölümüne kaldırılan Ali Ilgın (56), burada kalp krizi geçirdi. 42 dakika cansız kalan Ilgın, doktorların müdahaleleri sonrası tekrar hayata döndürüldü. Ilgın’a ‘temel yaşam desteği uygulaması’ yapıldı ve tekrar hayata ’merhaba’ dedi. Acil hekimi Doktor Ferhat Yüce ve ekibinin başarılı müdahaleleri ile tekrar hayata döndürülen Ali Ilgın, daha sonra başka bir hastaneye sevk edildi. İlçeye bağlı Pancar’da ikamet eden Ali Ilgın, Medikal Park Hastanesi’ne sevk edildikten sonra taburcu edildi.

SİGARA İÇENLERE UYARI
Ali Ilgın, kalp krizinden sonra yaşadığı olayları hatırlamadığını ifade ederek şunları söyledi: “Rahatsızlandığımdan hatta tekrar hayata döndürüldüğümden haberim bile yoktu. Elime bir gazete verdiklerinde gazeteyi okuyamamıştım. Doktor kısa süreli hafıza kaybı yaşadığımı söyledi. Daha sonra her şeyi hatırlamaya başladım. Rabbime şükrediyorum bana ailemle birlikte yaşamam için 2. bir ömür verdiği için. Şimdilerde ikinci baharımı yaşıyorum ve çok mutluyum. Artık sağlığıma daha dikkat ediyorum. Herkese nasihatim kötülüklerin anası olan sigaradan uzak durun. Bugün bunu fark edemeyenler ileride mutlaka fark ederler.”

HAYATA TUTUNSA BİLE ‘FELÇ KALIR’ DEDİLER
Yeniden hayata ’merhaba’ diyen adamın eşi Esma Ilgın, şöyle konuştu: “Doktorlar müdahaleler sonrası yaşasa bile büyük bir olasılık ile felç kalır demişlerdi. Fakat Allah’a şükür tekrar yaşama tutunan eşim felç olmadan kurtuldu. İlk kalp krizinden sonra kısa süreli hafıza kaybı yaşamasına rağmen şimdilerde normale döndü. Medifema Hastanesi ailesine çok teşekkür ediyoruz. Bize bu mutluluğu yaşattıkları için hepsinden Allah arazı olsun.”
(İHA)