BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,27
HABER /  POLİTİKA

367 krizi seçimle biter uyarısı!

DYP lideri Ağar ile biraraya gelen Abdullah Gül'e 367 ile ilgili kritik bir soru yöneltildi. Gül de sandığı işaret etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün DYP lideri Mehmet Ağar ile görüşmesinden sonra 367 sıkıntısı soruldu. Gül'e "Meclis'te 367 bulunmadığı taktirde CHP'nin anayasa mahkemesine gitmesi ve mahkemenin de seçimi iptal etmesi durumunda ne olur" sorusu yöneltildi.

Gül'ün yanıtı "seçime gidilir" oldu. Yani 367 sıkıntısı mahkeme boyutuna taşındığı taktirde Türkiye'nin önüne erken seçim sandığı gelebilir.

AÇIK SEÇİM ORTADAYIM
Gül, "atanmış bir aday olduğunuz yönündeki eleştirilere ne diyorsunuz" sorusu da "Türk siyasi hayatında bilinen bir şahsiyetim. Bugün ortaya çıkmış biri değilim. O bakımdan yıpranma gibi bir şey aklımdan geçmedi. 1991 yılından beri açık seçik bir şekilde ortadayım" cevabını verdi.

Biz mahkeme değil sandık diyoruz

Abdullah Gül'ü uğurladıktan sonra konuşan Mehmet Ağar ise "Biz siyasetin mahkemede değil sandıkta son bulmasını istediğimizi dile getirdik. Üçüncü turda kendi adaylarını seçtirecek bir parti vardır." dedi.

367 konusunda iktidarı rahatlatan Ağar, Meclis'teki oturuma katılıp katılmayacakları konusuna açıklık getirmedi. Ağar'ın tavrı iktidarın genel seçime gitmeden Köşk adayını seçme arzusuna oldu;

"Çare başından beri millete gitmekti. Süresini doldurmasına çok az kalmış bir hükümetin Köşk'e seçmesinin doğru olmadığını söyledik. Ben Gül'e de söyledim. Sürpriz sözünü erken seçim olarak beklerdim. Millete gitme yürekliliğini iktidardan beklerdik. Gidemediler".

Cumhurbaşkanı seçimi gündeme gelince demokrasinin akıla geldiği sitemini ileten Ağar, "Bu iktidar demokratikleşmeyle ilgili hangi konuda gelip kapımızı çaldı. Şimdi cumhurbaşkanlığı gündeme gelince geliyorlar" dedi. //