BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  RAMAZAN

2014 Yılı İstanbul İmsakiye - İstanbul sahur vakti saat kaçta?

İstanbul'da sahur vakti saat kaçta , 1 Temmuz İstanbul imsakiye diyanet ve İstanbul İftar ve namaz vakitleri bu haberde. Diyanet İmsakiye 2014 takvimine göre oruç saatleri şöyle;

Abone ol
İstanbul iftar vakti ve İstanbul imsakiyesi tüm detaylar ve İstanbul iftar ve sahur vakitleri haberimizin detayında. 

İstanbul 2014 Ramazan İmsakiyesi. İstanbul İmsak vakitleri. İstanbul iftar vakitleri. İstanbul-Ankara-İzmir iftar ve sahur vakitleri. 

Tüm illerde imsak ve iftar vakitleri burada. İstanbul'un imsak vakitleri. Diyanet imsak iftar vakitleri. İl il imsakiye vakitleri ve iftar vakitleri öğren. 11 ayın sultanı Ramazan geldi. Ramazan ayında en fazla merak edilen ise imsak ve iftar vakitleri.Tüm illerde imsak ve sahur vakitleri burada. İmsak vakitleri. sahur vakitleri. Tüm illerde imsak ve sahur vakitleri burada. İstanbul imsak vakitleri. Diyanet imsak vakitleri .İl il imsakiye vakitleri ve iftar vakitleri öğren. 

İSTANBUL 1 TEMMUZ 2014 TARİHLİ İFTAR VAKTİ

1 Temmuz 2014  Akşam 20:51 Yatsı 22:49 
 
TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?
 
Diğer nafile namazlardan teravih namazının kılınışın bir farkı yoktur. Yani iki rekât bir namaz nasıl kılınıyorsa, mesela sabah namazının sünneti diyelim teravih namazının iki rekâtı o şekilde kılınır. Ondan sonraki bütün rekâtlar da bir birinin benzeridir. Sabah namazının iki rekat sünnetini veya farzını ölçü alabiliriz. Teravih namazı yatsı ile vitir arasında kılınmalıdır.


İstanbul Diyanet imsakiyesi
istanbul-oruc-saatleri-ramazan-imsakiyesi.jpg
 
 
TERAVİH NAMAZINI CEMAATLE KILMAK
 
Teravih namazının cemaatle kılınması kifaî sünnettir; yani, bir yerleşim yerinde en az bir mecliste cemaatle teravih namazının kılınması gerekir. İki rekâtta bir selâm vererek kılınması en faziletli olanıdır. Aralarda salât u selâm, cevşen-i kebîr, esma-ı ilahî ve "hizbu'l-hasin", "hizbu'l-masun" gibi dualar okunabilir.

 istanbul-iftar-vakti.jpg
 
 
Günümüzde bazıları Hazreti Aişe validemizden rivayet edilen bir hadisi esas alarak teravih namazının sekiz rekât olduğu üzerinde ısrarla durmaktadırlar. Ne var ki, İbn Abbas (radıyallahu anh) Peygamber Efendimiz'in Ramazan'da yirmi rekât ve vitir kıldırdığını rivayet etmiştir. Dahası, bu hususta sahabe efendilerimizin fiili icması vardır. Nitekim teravih namazı Hanefî, Şafiî, Hanbelî mezheplerine göre yirmi rekâttır. Malikî mezhebinde ise yirmi ve otuz altı rekât olduğu şeklinde iki görüş vardır; yirmi rekât olduğu fikri daha yaygındır. Binaenaleyh, çok yaşlı ve hasta kimseler, sadece sekiz rekâta güç yetirebiliyorlarsa, hiç olmazsa o kadarını eda etmeli; ama gücü ve kuvveti yerinde olan mü'minler teravih namazını mutlaka yirmi rekât olarak ikame etmelidirler.
 
HATİMLE TERAVİH NAMAZI
 
Ulema, teravih namazını Kur'an-ı Kerîm'i en az bir kere hatmederek kılmanın sünnet, birden fazla hatimle ikame etmenin ise bir fazilet olduğunu belirtmişlerdir. Selef-i salihîn, Ramazan boyunca teravihte Kur'an'ın hepsini okumuş veya okuyan birinin arkasında namaz kılmışlardır. Ne var ki, daha sonraki dönemlerde cemaatin durumu nazar-ı itibara alınarak, teravih namazını insanları camiden uzaklaştırmayacak bir şekilde kıldırmanın daha uygun olduğu görüşü ağırlık kazanmıştır.
 
Ramazan'ın önemi: Bakara Suresi'ne göre Kur'an'ın İslam peygamberi Muhammed'e gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde "oruç" tutmak müslümanlara emredilmiştir. İlgili ayet şöyledir:
 
“O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! (Bakara 185)”
 
RAMAZANDA KİMLER ORUÇ TUTABİLİR?
 
Bir kimseye orucun farz olması için kendisinde şu üç şartın bulunması gerekir:
 
1. Müslüman olmak.
 
2. Akıllı olmak.
 
3. Erginlik çağına gelmiş bulunmak.
 
RAMAZAN'DA KİMLER ORUÇ TUTAMAZ?
 
Uzmanlar oruç tutan kişilerin sağlığına bir zarar vermemesi halinde tutulmasının anlamlı olacağına dikkat çekerken şu durumdakileri de uyarıyor; ‘Gün içinde ilaç almaya ihtiyaç duyan kalp ve böbrek hastaları, şeker hastaları, vücut direnci düşük ve aşırı zayıf kişiler, ameliyattan yeni çıkmış hastalar, ağır gebelik geçirenler, loğusalık döneminde olanlar, emziren anneler oruçtan muaftır, yani tutmak mecburiyetinde değildir.
 
Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir. 
 
EN İYİ İFTAR DUASI
 
Allah bütün dualarınızı kabul etsin.
 
11 ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif"de İftar ile beraber edilecek dua;
 
Arapçası: Bismillahi vel hamdü lillâhi, allâhümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym.
 
Türkçe Anlamı: Allahım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım. Ancak Sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tesbih ederim. Allahım Benden kabul buyur. Çünkü Sen işiten ve bilensin.