BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  GÜNCEL

Fransa bileti kaptı

2014 Dünya Kupası 2. Tur maçında bu akşam Fransa ile Nijerya karşı karşıya geldi. Mücadeleden Fransa 2-0 galip ayrılarak adını çeyrek finale...

Abone ol

2014 Dünya Kupası 2. Tur maçında bu akşam Fransa ile Nijerya karşı karşıya geldi. Mücadeleden Fransa 2-0 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.
Estadio Nacional de Brasilia’da oynanan maça iki takımda hızlı başladı. Karşılıklı ataklarla süren maçta takımlar gol bulmak için büyük çaba harcadı. İlerleyen dakikalarda Nijerya topu ağlara gönderse de gol kararı çıkmadı. 19. dakikada sol kanattan Musa’nın pasında ceza sahası içinde Fenerbahçeli oyuncu Emenike topu ağlar gönderdi ancak öncesinden ofsayt kararı verildi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi.
İkinci yarıda Fransa gole çok yaklaştı. 70. dakikada Benzema’nın ceza sahası sol çaprazdan vuruşunda kaleciyi de geçen topu Moses çizgiden çıkardı. Ardından Fransa baskısını arttırdı ve pozisyonlar bulmaya devam etti. Kalan süre içinde birçok gol pozisyonu yakalan Fransa 79. dakikada öne geçmeyi başardı. Soldan kullanılan köşe vuruşunda kaleci Enyeama’nın elinden seken topu arka direkte bulunan Pogba boş kaleye gönderdi. (1-0) Fransa uzatmalarda farkı 2’ye çıkardı. 90+2’de Valbuena’nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Griezmann, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (2-0) Mücadele Fransa’nın 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
(İHA)