BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.425,98
HABER /  EKONOMİ

KİM Market'in yeni Genel Merkezi açıldı!

Yerli perakendenin öncü şirketlerinden olan Kim Marketler Zinciri, Türkiye geneli ve yurt dışı mağazalaşma çalışmaları kapsamında yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor.

Abone ol

İstanbul Hadımköy'de 20 milyon TL yatırımla devreye sokulan lojistik merkezine Genel Merkezini de taşıyan KİM, tedarikçilerin yoğun katılımıyla açılış töreni düzenledi. Kim Market Tedarikçi Buluşmaları adıyla düzenlenen açılış programında davetlilere yeni yatırımlar hakkında bilgi verildi. Son teknolojinin kullanıldığı 26 bin metrekarelik merkez sayesinde mağazalaşma çalışmalarına da hız vereceklerini anlatan Genel Müdür Dr. Hamit Akçay, "Kim Grup olarak büyümemize tedarikçilerimizden aldığımız destekle devam edeceğiz. Bu nedenle açılış programımızı tedarikçi buluşması adıyla düzenledik. Yaptığımız yatırımları ve kat ettiğimiz mesafeyi tedarikçilerimizin de görmesini istedik. Önümüzdeki yıldan itibaren bu toplantıları geleneksel hale getirip, tedarikçilerimize farklı kategorilerde ödüller de vereceğiz" diye konuştu.
Türkiye geneli mağazalaşma hedefi kapsamında satın alma ve doğrudan yatırım çalışmalarına devem eden Kim Marketler Zinciri, Hadımköy'de Lojistik ve Depo merkezi yatırımını tamamladı. 20 Milyon TL yatırımla devreye sokulan tesis aynı zamanda KİM Grup'un yeni genel merkezine de ev sahipliği yapacak. Tesisin açılışı için düzenlenen törene Kim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, Genel Müdür Dr. Hamit Akçay, tedarikçi firmaların temsilcileri ve Kim Grup çalışanları katıldı. Programda konuşan Erol Ersan, "Kararlı ve sağlam adımlarla tedarikçilerimizin bize verdiği destekle büyümemize devam edeceğiz. Yatırımlarımız, geliştirdiğimiz projeler hep bu uzun vadeli vizyonun eseridir. Lojistik merkezimiz sayesinde yeni mağazalaşma çalışmalarımız için ciddi bir altyapı sorununu ortadan kaldırıp sektörümüzde büyük bir avantaj sağlayacağız" diye konuştu.

Açılışta konuşan Dr. Hamit Akçay, Türkiye'nin nüfusu ve toprak büyüklüğü bakımından yeterli büyüme rakamlarına sahip olamadığını belirterek, "Türkiye olarak yeterli yeraltı kaynaklarımız yok. Öyleyse bizim farklı ekonomik değerler markalar üretmemiz gerek. İstihdam sağlamak, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmak için farklılık ortaya koymamız lazım. Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için perakendeci ihracına öncelik vermeliyiz. Yerli marketlerimizi yurt dışına açarsak Türk ürünlerini de global pazarlarda daha fazla görmeye başlarız. Bu noktada Kim Marketleri olarak atılımcı ve kararlı politikalar üretmeye devam edeceğiz. Perakende sektörünün en büyük lojistik yatırımlarından birine imza attık. Yeni mağaza yatırımlarımız ve perakende sektöründe ilk 5 arasına girme hedefimiz doğrultusunda lojistik yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bundan 5 yıl önce yönetim toplantılarımızda 'Perakende sektörünün en büyüğü Kim?' sorusunu sorduğumuzda adımız listenin çok aşağılarındaydı. Fakat şu anda üst sıralara doğru ilerliyoruz. Şu anda 26 bin metrekareye ulaşan merkezimiz ek yatırımlarla yıl sonuna kadar 30 bin metrekareye ulaşacak. Aynı zamanda Hadımköy sanayisindeki işletmelere toptan satış yapacağımız Depo Satış Mağazamızla da bölge işletmelerine bir kolaylık sağlayacağız. Perakende sektörün içinde bulunduğu durgunluğa rağmen, yatırımlarımızda hız kesmedik. Yine önümüzdeki dönemlerde, İzmir bölgesinde çalışmaları devam eden lojistik merkezinin de açılışını yapacağız" diye konuştu.