BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  GÜNCEL

Zonguldak'ta ahlaksız alışverişe suçüstü

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde bir kişi, yeni doğan bebeğini internet üzerinden tanıştığı kişiye 3 bin TL karşılığında evlatlık vermeye çalışırken yakalandı.

Abone ol

Yeni doğan bebeğini internet üzerinden satmaya çalıştı. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir kişi, yeni doğan bebeğini internet üzerinden tanıştığı kişiye 3 bin TL karşılığında evlatlık vermeye çalışırken yakalandı.

EVLİLİK DIŞI İLİŞKİDEN KIZ BEBEĞİ DÜNYAYA GETİRDİ

Olay, Kdz. Ereğli’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evlilik dışı ilişki yaşadığı kişiden hamile kalan Z.A. (32) 14 Mart günü Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Doğum Servisi’nde bir kız bebeği dünyaya getirdi.

DOĞUM ÖNCESİ SATIŞ İÇİN ANLAŞTILAR

İddiaya göre Z.A. internet üzerinde bebek ve çocukların evlatlık verilmesi ya da satışına aracılık etmek için kurulan bir siteye doğum öncesinde ilan verdi. İlan üzerinde İzmit’ten 33 yaşındaki B.K. ile tanışan Z.A., bebeğini 3 bin TL karşılığında evlatlık vermeyi kabul etti.

3 BİN TL’YE EVLATLIK VERİLMEK İSTENEN BEBEĞİ HASTANE PERSONELİ KURTARDI

İddiaya göre, yeni doğum yapan Z.A.’nın yakınları ile İzmit’ten gelen B.K.’nin bebek için pazarlık yaptığını duyan Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Doğum Servisi personeli durumu hastanede görevli sosyal hizmetler uzmanına bildirdi. Z.A. ve ailesi yaşananları önce kabullenmek istemezken, polisin olay yerine gelmesi ile her şeyi anlattı. Anne Z.A. ile bebeği 3 bin TL karşılığında evlatlık almak isteyen B.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İki şüpheli alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Hastanede doğan ve internet üzerinden bulunan B.K.’ye 3 bin TL karşılığında evlatlık verilmek istenen kız bebek ise Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Kdz. Ereğli İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından devlet koruması altına alındı. Olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

POLİS İKİNCİ AİLENİN PEŞİNDE

Öte yandan, polis ekipleri ulusal basında çıkan haberler üzerine Zonguldak’ta 2,5 yaşındaki çocuklarını 7 bin TL karşılığında evlatlık vermeye çalışan aileyi arıyor. İddiaya göre Kdz. Ereğli ilçesinde internetteki bir evlatlık bebek sitesine ilan veren kişi kendisini arayanlara “Komşumun çocuğu. 7 bin TL borçları var. Maddi durumları çok kötü. Çocuğa bakamıyorlar. Tek istekleri borçlarının kapanması ve çocuklarına iyi bakacak bir aile” dediği öğrenildi. Polis ekiplerinin konuya ilişkin başlattıkları çalışmanın devam ettiği ifade edildi.

İNTERNET ÜZERİNDEN BEBEK VE ÇOCUK PAZARLIĞI

Evlatlık bebek adı altında bebek ve çocukların para karşılığında satılmasına aracılık eden birçok internet sitesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı girişimler sonucu savcılık ya da mahkeme kanalıyla kapatılıp, erişime engellenirken, çocuk simsarlarının farklı isimlerle internette bu pazarlıklara halen aracılık ettiği öğrenildi. İnternet sitelerinde bazı aileler bebeklerini para karşılığında evlatlık vermeye çalışırken, bazı aileler ise çocukları olmadığı için evlatlık edinmek istedikleri yönünde ilanlar veriyor. Sitelerde kimileri ücreti karşılığında taşıyıcı anne olabileceğini, kimileri ise sperm satışı yapmaya çalışıyor. Sitelerdeki ilanlara ise bazı vatandaşlar tepki gösteriyor.