BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  DÜNYA

Zirvede F.Bahçe ve Trabzon var

Spor Toto Süper Ligin 15. haftasında evinde Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, 20 puanla Fenerbahçe ile birlikte evinde en çok pu...

Abone ol

Spor Toto Süper Ligin 15. haftasında evinde Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, 20 puanla Fenerbahçe ile birlikte evinde en çok puan toplayan takım oldu.
Bu sezon kendi sahasında yenilmeyen Trabzonspor, Bursaspor karşısında unvanı son dakikada kurtardı. Avrupa’da fırtına gibi esen Bordo-Mavililer, rakibiyle 2-2 berabere kaldı ve kendi sahasındaki yenilgisizlik serisini sürdürdü.
En son 17 Şubat’ta geçen sezon ligin 22. haftasında Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmayı 3-0 kaybeden bordo-mavililer, 303 gündür Hüseyin Avni Aker Stadı’nda mağlubiyet yüzü görmedi. Bordo-mavililer, söz konusu dönemde Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde yaptığı toplam 21 maçta 16 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 47 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

TRABZONSPOR EN İYİ İÇ SAHA TAKIMI OLDU
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ile sahasında yenilmezlik unvanını sürdürüyor. Trabzonspor’a sezon başında pilot takımı 1461 Trabzon’dan gelen teknik direktör Mustafa Akçay, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yenilgi yüzü görmedi. Akçay yönetiminde bordo-mavililer, bu sezon sahasındaki 14 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik alarak rakiplerine galibiyet yüzü göstermedi. Trabzonspor, 15. hafta itibari ile Spor Toto Süper Ligde ise en iyi iç saha takımı oldu.
Bordo-mavili takım sahasında elde ettiği 20 puan iç saha liderliğini Fenerbahçe ile paylaştı. Bordo-mavili takım sahasında oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Attığı 15 gole karışılık kalesinde 4 gol yedi. Lig lideri Fenerbahçe’de evinde 20 puan topladı. Trabzonspor ve Fenerbahçe’yi iç saha puan sıralamasında 18 puan ile Sivasspor ve 17 puan ile Galatasaray takip etti. Trabzonspor Spor Toto Süper Lig’de evinde yenilmeyen 3 takımdan biri oldu. Karadeniz ekibi, Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte evinde yenilmeyen takımlar arasında yer aldı.

SPOR TOTO SÜPER LİGDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, geçtiğimiz sezona 1 puan fark attı. 2012-2013 sezonundan daha iyi bir performansla ilerleyen Karadeniz ekibi Avrupa’da elde ettiği başarıyı lige yansıtamadı. Bordo-mavililer geçtiğimiz sezon oynadığı 15 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik 4 mağlubiyet alırken, attığı 18 gole karşılık kalesinde ise 13 gol görmüştü. Söz konusu haftada 23 puan toplayan Trabzonspor 7. sırada yer aldı.
Bordo-mavililer bu sezon ise oynadığı 15 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alırken, attığı 22 gole karşılık kalesinde ise 18 gol görerek 24 puan topladı ve 7. sırada yer aldı.
(İHA)