BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  DÜNYA

CHP’den ilk açıklama

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "ihale yolsuzluğu" iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin, "CHP, bugün iki saat öncesi itibarıyla bu...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "ihale yolsuzluğu" iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin, "CHP, bugün iki saat öncesi itibarıyla bu konuyla ilgili 3 milletvekilinden oluşan bir kriz masası kurdu" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, KESK yöneticilerini Meclis’te kabul etti. Kabulde gazetecilere açıklamalarda bulunan Altay, ihale yolsuzluğu operasyonuyla ilgili soruşturmaya ilişkin, "Şu anda yolsuzluk operasyonu yürütülüyor. CHP, bugün iki saat öncesi itibarıyla bu konuyla ilgili bir kriz masası teşekkül ettirmiştir. 3 milletvekilinden oluşan bir kriz masası kurduk. İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu, Kocaeli Milletvekilimiz Haydar Aka ve Sakarya Milletvekilimiz Engin Özkoç’tan oluşan bir kriz masası bu süreci çok yakinen takip edecektir. Biz, suçlu hükmedilmeyen herkesin suçsuz olduğunu hep söyledik. Kimseyi itham etmek istiyoruz. Ancak, 90 yıllık Cumhuriyet deneyimi olan bir ülkede şimdilik 3 Sayın Bakanın çocuğu, en büyük kamu bankasının genel müdürü, kimi belediye başkanları bürokratlarla ilgili başlatılan ve çok sayıda gözaltının olduğunu bildiğimiz bu operasyon AKP’nin Türkiye’yi devleti yönetirken ne kadar kirlettiğinin, bizdeki bu kanaati belgeleyen somut bir gelişmedir" dedi. Şu anda savcıların ve polisin başlattığı bu operasyondan değişik sebeplerle geri adım atılmaması ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını ısrarla talep ettiklerini belirten Altay, kurdukları kriz masasıyla bu konudaki bilgileri kamuoyuna bildireceklerini ifade etti.
(İHA)