BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,97
ALTIN 2.451,87
HABER /  SPOR

Ziconun liderlik sevinci

F.Bahçe'nin Manisa deplasmanında oynadığı güzel futbol ve galibiyet Zico'yu rahatlattı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe karşısında sahadan 3-2'lik yenilgiyle ayrılan Vestel Manisaspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, ''Hücumda sarfettiğimiz enerjinin karşılığını alamadık'' dedi.

Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, takımının hırsı, kazanma azmi ve temposundan memnun olduğunu söyledi.

Yediklere ilk gole kadar rakibe pozisyon vermediklerini ve bireysel bir hatadan mağlup duruma düştüklerini kaydeden Yanal, şöyle konuştu: ''Hücumda sarfettiğimiz enerjinin karşılığını alamadığımızı düşünüyorum. Oyuncularımı kutluyorum. Oyuna kattığımız aksiyondan, coşkudan, tutumdan memnunum. Ama yaptığımız ufak tefek hatalar deneyimli bir rakip karşısında yenilgiyi getirdi. Zirveye oynayan bir takımın yapmaması gereken hataları yaptık. Yola devam ediyoruz. Rakiplerimizin oynayacağı zor maçlar var. Keyifli bir süreç yaşayacağımızı düşünüyorum.''

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, maç sonrasında yaptığı açıklamada, zor bir maçı geride bıraktıklarını kaydetti. Vestel Manisaspor'un kaliteli bir ekip olduğunu belirten Zico, ''Rakibimiz neden bu haftaya kadar lider olduğunu bu maçta gösterdi. Vestel Manisaspor ofansif ve iyi futbol oynayan bir ekip'' diye konuştu.

Oyuncularının ortaya koyduğu futboldan da memnun olduğunu kaydeden Zico, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Takımımızın çok iyi savaştığını da göz ardı etmeyelim. 3-1'den sonra yakaladığımız fırsatları değerlendirebilseydik, sonuç çok daha farklı olabilirdi. İzleyenlerin iki takımın da mücadelesinden ve futbolundan zevk aldığını tahmin ediyorum. Bugün gördük ki 2 farklı önde olsanız bile maç garanti değil. En ufak bir dikkatsizliğiniz puan kaybına neden olabiliyor. Takımımız zamanla daha iyi olacak. Bugün çok anlamlı ve güzel bir galibiyet aldık.''

Karşılaşmada 3 gol atan Deivid'in performansını da değerlendiren Zico, şöyle devam etti: ''Deivid'i tebrik etmemiz gerekir. Çünkü ne kadar kaliteli ve golcü bir oyuncu olduğunu gösterdi. Kariyerinde güzel goller atığını biliyorduk. Bir forvet oyuncusunun her zaman ilacı gol atmaktır. Deivid arkadaşlarına da gol attırmayı seven bir oyuncu. O çok mutlu oldu. Ben de onun adına çok mutluyum.''

Zico, kendisine yönelik eleştirileri doğal karşıladığını ve bunların futbolda olduğunu belirterek, ''Bunlarla yüzleşebilcek futbol tecrübem var'' diye konuştu.

Alex, Tümer ve Tuncay'ın, takımda aynı anda yararlı olabileceklerine kanaat getirdiği takdirde bu oyuncuların birlikte oynayabileceklerini ifade eden Zico, ''Bu maç için bu kadroyu uygun gördüm. Her maça farklı bakıyorum. Öbür maçlar ne getirir, onu şimdiden söylemem mümkün değil'' dedi.

Fenerbahçeli Tuncay Şanlı ise yeniden liderliğe yükseldikleri için mutlu olduklarını belirterek, ''Bugün iyi bir rakibe karşı mücadele ettik. Ekip halinde savunma yaptık, ekip halinde hücuma çıktık. Mücadele eden bir takım vardı sahada. Önemli bir galibiyet aldık. Devamının geleceğini düşünüyorum'' dedi.

Öte yandan, karşılaşmanın ilk yarısı oynandığı sırada, Vestel Manisasporlu Holosko'nun golünün ardından kalp krizi geçirdiği bildirilen bir taraftar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu arada, maç biletindeki sorun nedeniyle akreditasyon odasına gelen bir taraftarın, kaza ile cama çarparak başından yaralandığı öğrenildi.