BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.446,39
HABER /  DÜNYA

Çad-Sudan sınırında kanlı çatışma

Çad-Sudan sınırındaki çatışmalarda Çad silahlı kuvvetleri komutanı General Sougui öldü

Abone ol

Çad-Sudan sınırındaki şiddetli çatışmalarda Çad silahlı kuvvetleri komutanı General Musa Sougui'nin öldüğü bildirildi.

Çad Savunma Bakanı Bikara İssa Cadallah, bugün Sudan sınırı yakınlarındaki Saraf Borgou köyü yakınlarında isyancı militanlarla çıkan çatışmada 100'den fazla militanın öldürüldüğünü, çok sayıda kişinin esir alındığını, 15 aracın da imha edildiğini açıkladı.

Cadallah, iki kasabayı kısa süreliğine ele geçiren militan grupla girilen çatışmada Çad ordusunun 4 kayıp verdiğini, kayıplar arasında General Sougui'nin de bulunduğunu belirtti. General Sougui'nin öldürülmesinin Çad Devlet Başkanı İdris Debi için büyük bir darbe olduğu bildiriliyor.

General Sougui'nin yeğeni Tuğgeneral Ababar Yusuf Mahamat İtno da Mart ayında direnişçiler tarafından öldürülmüştü. Çad, Sudan hükümetini militanlara destek vermekle suçluyor. İsyancıların lideri Muhammed Nuri, dün, ülkenin güneyindeki Goz Beyda ve Am Timan kentlerinde çıkan çatışmalarda hükümet güçlerinin 80 kayıp verdiğini söylemişti. Nuri, isyancıların 2 kayıp verdiği çatışmalarda, 2 sivilin de hayatını kaybettiğini, 43 askerin rehin alındığını öne sürmüştü.