BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Zicodan Fenere tam not

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Şampiyonlar Ligi'ne kalacaklarını iddia etti

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, "Takımıma güveniyorum. 3. turu geçerek Şampiyonlar Ligi'ne katılacak güce sahibiz" dedi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda geçtikleri Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımı karşısında iki maçta da güzel bir futbol sergilediklerini ifade etti.

Brezilyalı çalıştırıcı, "İki maçta da rakibimiz karşısında güzel bir futbol oynayıp 9 gol attık. Daha fazlasını da atabilirdik. Şimdi Dinamo Kiev maçını değil hafta sonu ligde oynayacağımız maçı düşünüyoruz" diye konuştu.

Zico, sarı-lacivertli ekibin hücuma yönelik futboluyla ilgili "Gol, futbolda çok önemli bir kavramdır. Kötü oynasanız da iyi oynasanız da fazla gol atmadan kazanamazsınız. 90 dakika golü koklayan bir futbol mantalitem var. Bu mantalite çok önemli. Sürekli golü düşünmeliyiz" dedi.

Brezilyalı çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin, gelecek olan bir iki futbolcunun katacağı güce ihtiyacı olmaması gerektiğini de söyledi. Takımına güvendiğini belirten Zico, "Takımıma güveniyorum. 3. turu geçerek Şampiyonlar Ligi'ne katılacak güce sahibiz" dedi.

Brezilyalı teknik adam, 3. turdaki muhtemel rakipleri Dinamo Kiev'den bir asistanın maçlarını izlemesiyle ilgili soruya, "Bu Kiev'in bizi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor" yanıt verdi.

Fenerbahçe, 2. ön eleme turundaki rakibi B36 Torshavn karşısında deplasmandaki 5-0'lık galibiyetle, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetlerinden birisini aldı.