BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan çocukları sevindirdi

Erdoğan, Subayevleri'ndeki evine gelişinde, çocuklara oyuncak ve “Akıllı Ajanda” dağıttı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Subayevleri'ndeki evine gelişinde, çocuklara oyuncak ve “Akıllı Ajanda” dağıttı.

Evinin önünde makam aracından inen Erdoğan, etrafını saran mahalle çocuklarına oyuncak ve “Akıllı Ajanda” hediye etti.

İstiklal Marşı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi ile Başbakan Erdoğan'ın giriş yazısının bulunduğu “Akıllı Ajanda”da, “Evrenin sonu var mı?”, ”Rüzgarın hızı nasıl ölçülür?”, “Karpuz nereden geldi?”, ”Şehirler nasıl oluştu?” gibi birçok konuda birer sayfalık açıklamalar da yer alıyor.

Başbakan Erdoğan, ajandadaki yazısında, ajandanın, çocuklara derslerinin yanı sıra, büyük bir genel kültür desteği ve kitap okuma alışkanlığı kazandıracağını belirterek, şunları kaydetti:

“Çocuklarımıza en önemli tavsiyem hep şu olmuştur; Oku, düşün, uygula, neticelendir. Zira her alanda iyi yetişmiş, donanımlı ve ülkelerinin yarınlarını omuzlayacak nesiller yetiştirmek zorundayız.

Biz bu ülkeyi, bu bayrağı, bu istiklali, bu Cumhuriyeti kolay kazanmadık. Çok ağır bedeller ödedik, çok çetin badireler atlattık, çok meşakkat, çok zahmetler çektik. Bugünlere öyle geldik.

Biz varolma mücadelemizi, 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek kazandık. Hem de imkansızlıklar, yokluklar içinde bu imtihanlardan geçerek. Tek vücut bir millet olduk. Bugün de aynı şuurla demokrasimizi geliştirerek, geleceğe yürüyoruz. Onun için de sahip olduklarımızın kıymetini çok iyi biliyoruz, bilmek mecburiyetindeyiz.
Bu inançla çocuklarımızı gözlerinden öpüyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.”