BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

KFCye bikinili protesto

KFC, kendisini kafese kapayan bikinili genç kızlar tarafından protesto edildi.

Abone ol

Rusya'nın başkenti Moskova'da, tavuklara işkence yapmakla suçlanan Amerikan fast food lokanta zinciri Kentucky Fried Chicken (KFC), kendisini kafese kapayan bikinili genç kızlar tarafından protesto edildi.

Moskova'daki bir KFC lokantası önünde düzenlenen gösteride protestocular, Rusça ve İngilizce, "KFC tavuklara işkence ediyor" yazılı pankartlar taşıyarak, halkı boykota çağırdılar.

Gösterinin, uluslararası hayvan hakları koruma örgütü PETA'nın (People for ethical treatment of animals-Hayvanlara ahlaki davranmaktan yana olanlar), "dünyada her yıl KFC tarafından öldürülen 850 milyondan fazla kanatlı hayvanın çektiği acılara dikkat çekmek" amacıyla düzenlediği bildirildi.

PETA'nın açıklamasında, hayvanların bilinci yerindeyken kalçalarının ve boğazlarının koparıldığı, üzerlerine kaynar su döküldüğü belirtildi.

Örgüt, KFC'yi protesto kampanyasını, www.kentuckyfriedcruelty.com adıyla kurduğu internet sitesinden de yürütüyor.

ABD'nin Batı Virginia eyaletindeki Moorefield'de bulunan bir fabrikada, 2004'te tavuklara yapılan işkence görüntüleri, bu fabrikada çalışan PETA üyesi tarafından gizlice çekilmiş ve medyaya dağıtılmıştı.

PETA, daha önce McDonald's ve Burger King gibi lokanta zincirleri aleyhine karar alınmasını sağlamıştı.