BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Zeki Alasya hangi partide görev aldı?

Karaciğer hastalığı nedeniyle bugün hayatını kaybeden sanatçı Zeki Alasya, bir süre Demokrat Merkez Partisi'nde görev aldı.

Abone ol

Hayatını kaybeden Zeki Alasya, Demokrat Merkez Partisi'ne yöneticilik yapmıştı.

Alasya'nın pek bilinmeyen kısa bir politik hayatı da oldu. Zeki Alasya, Bedrettin Dalan'ın 17 Mayıs 1990'da kurduğu Demokrat Merkez Partisi'ne katılmıştı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISIYDI

Alasya, Atatürkçü kimliği ile biliniyordu. Bedrettin Dalan'ın 17 Mayıs 1990'da kurduğu Demokrat Merkez Partisi'ne katılan Alasya, kısa bir dönem genel başkan yardımcılığı yaptı.

O PARTİ 1.5 YIL SONRA DYP'YE KATILDI

Demokrat Merkez Partisi'nin siyasi arenada başarılı olamayacığını gören Dalan, 1991 genel seçimlerinden önce partisiyle birlikte Demokratik Sol Parti'ye (DSP) katılmak istedi ancak red yanıtı alınca bu sefer talebinin olumlu karşılayan Doğru Yol Partisi'ne (DYP) katıldı. Parti, kurulduktan 1.5 yıl sonra DYP'ye katılarak tarihe karıştı.

ZEKİ ALASYA PAZAR GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Alasya, pazar günü Levent Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ZEKİ ALASYA'NIN HASTALIĞI NEYDİ?

18 Nisan 1943'de Kıbrıs'ta dünyaya gelen Zeki Alasya, karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri özel bir hastanede tedavi görüyordu.

ZEKİ ALASYA İÇİN HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Hastaneden yapılan açıklamada, "Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavisi devam etmekte olan Zeki Alasya bugün saat 10:32'de vefat etmiştir" denildi.

ZEKİ ALASYA ÖLDÜ

ZEKİ ALASYA MASON MUYDU?