BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  GÜNCEL

Müslüman Kardeşler destekçisi Mısırlı futbolcuya darbe

Mısır'ın eski futbol yıldızlarından Muhammed Aboutrika'nın şirketindeki hisse senetlerine 'Müslüman Kardeşler'e mali kaynak sağladığı' iddiasıyla el konuldu.

Abone ol

Mısır'da eski futbol yıldızı Muhammed Aboutrika'nın kurduğu şirketteki hisse senetlerine, Müslüman Kardeşlere mali kaynak sağladığı iddiasıyla el konuldu.

Mısırlı eski futbolcu Aboutrika, 2013 yılı Temmuz ayında askeri darbeyle devrilen Müslüman Kardeşler üyesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin en büyük destekçilerindendi.

AFP'nin haberine göre Afrika'nın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Aboutrika, Tours adlı turizm şirketini de Mursi'nin liderliği döneminde kurmuştu.

Yetkililer, şirketin Mısır'da 2013 yılı Aralık ayında 'terörist ve yasadışı' ilan edilen Müslüman Kardeşlere para yardımı yaptığını öne sürüyor.

Seçimle başa gelen Mursi'nin askeri darbeyle devrilmesinin ardından çok sayıda Müslüman Kardeşler üyesi ve lideri de tutuklanmıştı.

Aboutrika, hisse senetlerine el konulması üzerine Twitter hesabından "İster paraya, ister paranın sahibine el koyun, ülkeyi terk etmeyeceğim ve ülkenin refahı için çalışmaya devam edeceğim" mesajını paylaştı.

Kahire'nin El Ehli futbol takımı ile milli takımın yıldızı 36 yaşındaki Aboutrika 2013'te yeşil sahaları bıraktı.