BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullar erken mi kapanacak bakan açıkladı!

Okullar erken mi kapanacak sorusu cevaplandı. Nabi Avcı son kararı verdi. 7 Haziran genel seçimlerinden dolayı okullar erken tatil edilmeyecek.

Abone ol

Okullar erken tatil mi edilecek sorusunun cevabını Nabi Avcı verdi. Okullar bu sene 7 Haziran genel seçimlerinden dolayı erken kapanmayacak. Nabi Avcı, "Okullar normal ilan ettiğimiz takvim doğrultusunda 12 Haziran'da tatil olacak. Öyle bir şey yapılsa seçim için özel bir planlama yapıldı gibi dedikodular olur. Sanki biz kimin nasıl oy kullanacağını biliyoruz da velileri ona göre yönlendiriyormuşuz gibi. Bunu bile söyleyenler çıkabilir. Onun için siz hiç takvimimizi bozmuyoruz" diye konuştu.

Avcı, 2010 yılında gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı'ndaki (SBS) kopya iddialarına ilişkin de "Henüz, bize intikal eden bir şey yok. Zaten SBS sorularının bilgisayarında bulunduğu söylenen kişi ÖSYM çalışanı. Milli eğitim çalışanı değil ama bizimle bir bağlantıları var mı bakanlık içerisinde bir yuvalanma var mı onlar da araştırılıyor" dedi.

Bakan Avcı, Temel Eğitime Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında gerçekleştirilen ortak sınavların sonrasında bir İngilizce sorusunun hatalı olduğu iddiası nedeniyle velilerden itirazlar aldıklarını anımsattı. Avcı, bu sene ilk defa başlattıkları uygulamayla ortak sınavlardan sonra EBA üzerinden soruların çözümünü videolu olarak yayınladıklarını söyledi.

İngilizce sorusuna ilişkin de uzmanların gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getiren Avcı, "Orada bir sorun yok. Türkçe, düşünmekten kaynaklanan bir yanlış anlama veya yanlış işaretleme olabilir. Ama sorunun düzenlemesinin doğru olduğu konusunda uzmanlarımız hem fikir" diye konuştu.

Bakan Avcı, 2010'daki SBS'ye ilişkin kopya iddialarının hatırlatılması üzerine de, MEB olarak ÖSYM'den fazla sayıda ve daha büyük ölçekte sınavlar yaptıklarını dile getirdi. Sadece TEOG'da tek bir yazılıya 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiğini ifade eden Avcı, sınavda altı yazılı olduğu ve yazılıların iki dönem gerçekleştirildiği düşünüldüğünde, devasa bir rakama ulaşıldığını belirtti.

Kamu kuruluşlarının da sınavlarını yaptıklarını anlatan Avcı, sınav yükünün ağırlığı karşısında Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü kurduklarını söyledi.

Avcı, 2010 KPSS ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu: "O konuda birebir bütün evraka muttali değiliz. O tabi yargının işi, onu yürüten adli makamların işi. Ama bize intikal ettiği zaman, yargı kararına dönüşüp bizim çalışanlarımız arasında bundan sorumlu tutulan olursa o yargısal sürecin dışında da biz idari işlemlerimizi yaparız. Hatta tedbir amaçlı olarak da yaptığımızı, biliyorsunuz. Soruşturma başlar ama biz idari olarak ayrıca tedbir alıyoruz.

SBS ile ilgili kuşkulu durumlar olduğuna ilişkin haberler var. Biz de o kadarını takip ediyoruz, gerisini yargı takip ediyor ama yargı sonucu bize intikal ettiği zaman biz gereğini yaparız. Henüz, bize intikal eden bir şey yok. Zaten SBS sorularının bilgisayarında bulunduğu söylenen kişi ÖSYM çalışanı, milli eğitim çalışanı değil. Ama bizimle bir bağlantıları var mı bakanlık içerisinde bir yuvalanma var mı onlar da araştırılıyor."

DENETİMLERİ YAPMAKTA NE KADAR...

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sınav hazırlık merkezlerini sürekli denetimlerden geçirdiğini vurgulayan Avcı, "Zaman zaman oralarda bu denetimleri yapmakta ne kadar haklı olduğumuzu gösteren emarelerle de karşılaştığımız olmuştur" ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı, Yüksekova'da sınav evrakı taşıyan araçlara yapılan saldırıya ilişkin de burada olduğu gibi gerekli her yerde önlem almaya devam edeceklerini kaydetti.