BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Zeki Alasya'nın ölümü Metin Akpınar konuştu

Zeki Alasya'nın ölümü hakkında yakın dostu Metin Akpınar konuştu. Akpınar, ünlü sanatçı Alasya'nın ölümü üzerine "Şimdi gerçekten ayrıldık. Bazıları kına yakabilir" ifadesini kullandı.

Abone ol

Zeki Alasya hayatını kaybetti. Usta sanatçı Zeki Alasya'nın yaşamını yitirdiğini öğrenen yakın dostu Metin Akpınar açıklama yaptı.

"HOŞ TUTMAYA ÇALIŞIYORDUK"

Bu sabah hayatını kaybeden Zeki Alasya'yı yakın dostu Metin Akpınar CNN Türk'te göz yaşları içinde arkadaşını anlattı. Akpınar, Zeki Alasya'nın beklemedikleri bir hastalık yüzünden öldüğünü belirterek, "Zeki Alasya benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti. Zeki çok genç öldü, beklemediğimiz bir hastalıkla öldü. Karaciğeri iflas etmişti, yapılacak bir şey yoktu. Son zamanda hoş tutmaya çalışıyorduk, ağrısını kestirmeye, kaşıntısını gidermeye çalışıyorduk. Son iki gündür yanındaydım. Bu sabah çok sevdiği Kıbrıs yemeği mücendrayı yapmıştım. Tencereye koydum, hastaneye götürecektim, vermek kısmet olmadı" dedi.

meti̇n-akpinar-ve-zeki̇-alasya.jpg

"ŞİMDİ GERÇEKTEN AYRILDIK"

Zeki Alasya'nın ölümü hakkında "şimdi gerçekten ayrıldık" diyen Akpınar, "1962’de tanıştık. Ondan evvel kader bizi birleştirmişti. Babalarımız aynı firmada çalışırdı. Annelerimiz vefat ettiğinde imamları bile aynıydı. Ölüme kadarda ayrılmadık, şimdi gerçekten ayrıldık, bazıları kına yakabilir.

On parmağında on marifet bir insandı. Tabelacılık yapar, palyaço ayakkabısını bile kendisi yapmıştı. Parasız dönemlerinde satmak üzere kaşıklar yaptık. Hayatımız böyle gitti. Zeki başarılı bir sanatçıydı. Çok başarı sığdırdı, ölümsüz bir sanatçıdır. Asla ölmeyecektir. Allah kalanlara ömür versin." dedi.

zeki-alasya-öldü-metin-akpinar-açiklama.jpg

 ZEKİ ALASYA'NIN HASTALIĞI NEYDİ?

18 Nisan 1943'de Kıbrıs'ta dünyaya gelen Zeki Alasya, karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri özel bir hastanede tedavi görüyordu.

ZEKİ ALASYA İÇİN HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Hastaneden yapılan açıklamada, "Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavisi devam etmekte olan Zeki Alasya bugün saat 10:32'de vefat etmiştir" denildi.

SEVENLERİ ZEKİ ALASYA'YI ANLATTI

"TİYATRO VE SİNEMAMIZIN EN ÜNLÜ İKİLİSİ"

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Zeki Alasya'nın ölümü üzerine, "Alasya'nın Metin Akpınar ile olan birlikteliği,kabare tiyatrosuna, tiyatromuza ve sinemaya en ünlü ikilisini kazandırdı." ifadesini kullandı. Dorsay açıklamasının devamında, "Birbirlerini tamamlıyorlardı. Zeki Alasya aynı zamanda karakter oyuncusuydu. Yönetmenlik yaptı, mesela Metin Akpınar’ın bu tarafı yoktur. 1980’li yıllarda 12 Eylül’ü eleştiren “Dikenli Yol” gibi bir politik film yönetti. Bu yanı pek hatırlanmaz. Dört başı mamur bir insandı. Yanında oluğ onunla konuşma, İstanbul efendiliğine hayran olmak bir ayrıcalıktır. Haldun Taner’in oyunlarında,yanında Metin Akpınar, Ayşen Gruda biri olağanüstü bir ekiple ile izlemiştik. Türk halkı da filmleride onun dehasının meyvelerini tadacaktır ve onu hep anacaktır." dedi.

"GÖZYAŞLARIYLA BANA SARILMIŞTI"

Ünlü sanatçı Nevra Serezli, Zeki Alasya'yı anlattı. Alasya'nın ölümü hakkında, "Ölümü ona konduramadım" diyen Serezli, konuşmasının devamında, "İnanamıyorum, 2-3 dakika önce öğrendim. En son ölümü konduracağım insanlardan biri. O kadar güzel anılarımız oldu ki. En ufak bir şekilde birbirimizi kırmadık, şarkılar söyleyerek, eğlenerek, gülerek tiyatroda oynadık, kabarelerde oynadık.

Dizide birlikte oynadık. Kötü günlerimde çok destek olmuştu. Gözyaşlarıyla bana sarılmıştı. O günlerin o dostluğunu unutamam. Oyunculuğu, insanlığı, komedi alanına getirdikleri çok çok önemli ama bence en önemlisi insanlığıydı. İnsanları severdi. Sevginin yok olduğu bu dünyada ender insanlardan birisiydi." dedi.

"KARDEŞİMİ KAYBETTİM"

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Müjdat Gezen, Zeki Alasya'nın ölümü hakkında "Bekliyorduk böyle bir şey ama bu kadar erken değil" ifadesini kullandı. Alasya'nın kızı ve eşi ile konuştuğunu belirten Gezen, "Çok kötüyüm, ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Geçen hafta onun yanındaydım, hastaneye gitmiştim. Çok halsiz gördüm onu. Bekliyorduk böyle bir şey ama bu kadar erken değil. Zeki hiçbir şey yemiyordu. Sonra ben kızı ve eşi Jülide ile konuştum. Karaciğerinin bir yerinde büyük bir kis vardı. Çok umutsuzdu her şey ama bir kardeşimi kaybettim.

Ben Zeki’yi çok severdim. Gerek birlikte çalışmalarımızda, Cennet Mahallesi çalışmalarında çok başka bir insandı. Oyunculuğu hakkında pek bir şey söylemeyeceğim ama insan olarak kaybedilmesi çok yaralayan bir şey. Çok iyi bir insandı" dedi.

EŞİNE SİTEM ETTİ

Oyuncu Nilgün Belgün usta oyuncunun sağlık durumunun kötü olduğundan haberi olmadığını söyledi.

Ünlü oyuncu Nilgün Belgün, CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlandı. Gözyaşlarına boğulan Nigün Belgün güçlükle konuştu. 'Özür dilerim çok acı çekiyorum, konuşamıyorum... Çok önemli bir insanı kaybettik' diyen oyuncu usta oyuncunun sağlık durumun bozuk olduğundan haberi olmadığını söyledi.

'Benim haberim yoktu' diyen ünlü oyuncu Zeki Alasya'nın eşiyle telefonda görüştüğünü belirterek 'Benim niye haberim yoktu diye sordum, hakikaten bilmiyordum' diye konuştu.

AYŞEN GRUDA

Alasya'nın senelerce birlikte çalıştığı oyuncu Ayşen Gruda, üzücü haberin ardından, "Bugün her evden bir cenaze çıktı" dedi.

Birlikte çok sayıda filmde yer alan Türkiye sinemasının en önemli karakter oyuncularından olan Ayşen Gruda, “Zeki her zaman çocuk kalmayı başaran bir insandı. Politik tiyatro yapmayı Zeki Alasya ve Metin Akpınar’dan öğrendim. İnanamıyorum. Bugün her evden bir cenaze çıktı” dedi.