BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  GÜNCEL

MİT TIR'ları soruşturmasında 4 savcı ve 1 albay tutuklandı

Adana ve Hatay'da geçen yıl Ocak ayında 'mühimmat ve silah taşıdığı' şüphesiyle durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmada, 4 savcı ve 1 albay tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Abone ol

Adana ve Hatay'da geçen yıl Ocak ayında 'mühimmat ve silah' taşıdıkları iddiasıyla durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili soruşturma kapsamında 4 savcı ve 1 subay tutuklandı.

'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçundan tutuklanan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı vekili Ahmet Karaca, savcı Aziz Takçı ve savcı Özcan Şişman tutuklanıp Adana Kürkçüler Cezaevine, Albay Özkan Çokay ise Adana Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

Doğan Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan habere göre, 14 saat süren savunma boyunca 3 defa reddi hakim talebinde bulunuldu.

Mahkeme başkanının, duruşma başında müvekkili Başsavcı Süleyman Bağrıyanık'a "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ işlem yapma dediği halde neden yaptın?" diye sorduğunu belirten Avukat Aziz Erbek, basın mensuplarına açıklamasında adalet bakanının, başsavcının amiri ve yetkilisi olmadığını ve başsavcının görevinde bağımsız olduğunu söyledi.

Savcı avukatlarından Alpdeğer Tanrıverdi de adliye çıkışı "hukuki bir açıklama yapmayacağını", bunun sebebinin de "mahkemenin hukuki bir karar vermemesi olduğunu" ifade etti.

Tanrıverdi, "Türk hukuk tarihinin en müthiş savunması yapıldı bugün" dedi.