BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,83
ALTIN 2.478,96
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Putin ile telefonda ne konuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda 19 tarihçi ve akademisyeni ağırladı.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'e, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili aldıkları karar ve sergiledikleri tutum nedeniyle tepkisini ilettiğini belirten Erdoğan, "Putin ile telefonda konuştum. Kırıldığımı söyledim. İlişkilerimize zarar verdiğini ve yeninden gözden geçirebileceğimizi söyledim" dedi.

Rusya'nın bu tutumu ve Putin'in 24 Nisan'da Erivan'daki anma törenine katılması nedeniyle, kendisinin davet edilmesine rağmen 9 Mayıs'ta Rusya'da yapılacak törenlere katılmayacağını ifade eden Erdoğan misafirlerine, ''Moskova'daki törenlere biz büyükelçi ya da maslahatgüzar düzeyinde katılacağız'' dedi.

''BU ERİVAN'IN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ''

Ağırlıklı olarak Ermeni meselesinin görüşüldüğü toplantıda selefine de üstü kapalı eleştiride bulunan Erdoğan, ''Daha önce farklı adımlar atıldı. Erivan'a gidildi, maç izlendi. Bunlar sıcak, ilişkilerin yumuşadığı mesajları veriyor gibi görüldü ama bu Erivan'ın elini güçlendirdi. Daha sonra üzerimize daha sert gelindi'' ifadelerini kulladı.

''ATLAMA TAHTASI OLARAK KULLANALIM''

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda tarihçilere çağrıda bulunan Erdoğan, ''100. yıllar peş peşe geliyor. Önümüze Kut'ül Amare zaferinin 100. yıldönümü var. Medine Müdafaasına, barış anlaşmalarına kadar birçok yıldönümü geliyor. Bu 100. yılları atlama tahtası olarak kullanalım, topluma tarih bilinci kazandıralım'' diye konuştu.

''PUTİN'E DE DİĞER LİDERLERE DE...''

Ermeni iddialarına karşı Türkiye'nin tavrını netleştirmesi gerektiğini de vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu:

''Ben tavrımı net ortaya koydum. Putin'e de diğer liderlere de 'Burada kompleksimiz yok. Bu noktada askeri arşivi de açmaya hazırız. Sakınacak bir şeyimiz yok' dedik''