BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.403,18
HABER /  GÜNCEL

Zehirli caretta paniği

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde sahile vuran ve caretta caretta türü olduğu belirtilen ölü kaplumbağa, 'zehir' korkusu yaşattı

Abone ol

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde sahile vuran ve caretta caretta türü olduğu belirtilen ölü kaplumbağa, 'zehir' korkusu yaşattı. Dev kaplumbağanın zehirli bir tür olduğu yönündeki iddialar, kaplumbağaya dokunan vatandaşları tedirgin etti.


Olay, Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde gece saat 01.00 sıralarında yaşandı. Bostanlı semti Mavişehir Sitesi'nin karşısında bulunan sahil bandında vatandaşlar kıyıya vurmuş dev bir kaplumbağa ölüsü gördü. Kaplumbağayı denizin içinden sahile çeken vatandaşlar, durumu Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bildirdi. Bu arada ekipler gelene kadar vatandaşlar kaplumbağa ölüsüyle fotoğraf çektirdi ve elle dokundu. Ekipler gelmeden yaşanan bu olaylar sırasında kaplumbağanın zehirli bir tür olduğu iddiası yayılınca, kaplumbağaya dokunan vatandaşlar panikledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşları kaplumbağadan uzaklaştırdı. Kaplumbağa, veterinerin görmesi için Bostanlı Polis Merkezi'nin bahçesine götürüldü. Buradan da Karşıyaka Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından alındı. Ekipler, yaptıkları inceleme sonucunda ölü bulunan kaplumbağanın zehirli olmadığını açıkladı. Karşıyaka Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'nün bu açıklaması kaplumbağaya dokunan vatandaşların rahat bir nefes almasını sağladı.