BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL

Batı bölgelerinde sağanak yağış

Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Muğla, Antalya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek..

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, sabah Edirne, Kırklareli, İzmir ve Aydın’da, öğle saatlerinde Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İstanbul’un Avrupa Yakası ve Boğaz çevresi), Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Antalya’da, akşam ve gece saatlerinde Marmara’nın kuzey ve doğusu (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) ile Muğla, Antalya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI-

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Avrupa Yakası ve Boğaz çevresi ile akşam ve gece saatlerinde il geneli sağanak yağışlı.(15)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu.(18)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı.(19)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(21)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu.(19)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.(7)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(20) -

BÖLGELERDE HAVA DURUMU- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah Edirne ve Kırklareli, öğle saatlerinde bölgenin batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İstanbul’un Avrupa Yakası ve Boğaz çevresi) ile akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusu (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, Muğla ile sabah ve öğle saatlerinde İzmir ve Aydın çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batısı parçalı bulutlu geçecek.