BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL

Adnan Polat için geri sayım başladı!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat için beklenen gün geldi. Polat bugün ya gidecek ya da kalacak...

Abone ol

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat için beklenen gün geldi. Galatasaray yönetimi bugün mali genel kurulda ya ibra olacak ya da 30 gün içinde yeni bir başkan seçilecek.

2010'a ait mali ve idari tabloların oylanacağı genel kurulda, 2011 bütçesi tartışılacak. Eğer Polat yönetimi ibra edilmezse sarı-kırmızılı camia 30 gün içerisinde yeni bir başkan seçecek.

Galatasaray'da beklenen olağan mali genel kurul bugün yapılacak.10.00'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başlayacak olan genel kurula aidatlarını yatırmış 6832 üye katılacak. 2000-2500 arasında katılımın beklendiği genel kurulun G.Saray tarihinin en gergin tartışmalarına sahne olması bekleniyor. Önce 2010 yılı mali ve idari tablolarının oylanacağı genel kurulda son olarak 2011 bütçesi tartışılacak. Eğer Polat yönetimi mali ya da idari olarak ibra edilmezse G.Saray 30 gün içerisinde yeni bir başkan seçecek. Çünkü eğer yönetim ibra olamazsa mevcut yönetimin içerisinden istifa etmiş üyeler de dahil olmak üzeri hiçbiri bir seçim dönemi boyunca görev alamayacaklar..

KURULUN TARTIŞMALI GEÇMESİ BEKLENİYOR

Galatasaray tarihinde bugüne kadar hiç böyle ciddi bir ibra tartışması yaşanmamıştı. 3 yıldır G.Saray Başkanı olan Adnan Polat'ın gerek sportif başarısızlıklar, gerek görev süresindeki skandallar, gerekse büyüyen borç karşısında seçim kararı almamasına, kendi 2. başkanını azletmesine rağmen hâlâ yenileme yolunda adım atmaması camiayı gerdi..

Polat son olarak "İbra için seçim rüşveti vermem" diyerek camiada onu eleştirenlere meydan okurken seçim tarihini de 2012 Mayıs ayı olarak ilan etti.

CAMİA İKİYE BÖLÜNDÜ

Camia 'ibra tartışması' yüzünden ikiye bölünmüş durumda. Divan Kurulu başkanlığını Türker Arslan'ın yapacağı kongrede sert tartışmaların yaşanması bekleniyor. Duayenlerden bazılarının kürsüden üyelere itidal çağrısı yapması da tansiyonu düşürmek için düşünülen alternatiflerden..

Polat cephesi "Ekonomik olarak ibra edilmeyecek bir durumumuz" yok derken muhalefet "Geçen seneye oranla borç 100 milyon TL arttı ama takımın durumu ortada" tezini savunuyor. Kongrede oylamanın ilk kez kapalı zarf usulü yapılması planlanıyor. Çünkü ibra edeceklerle etmeyecekler arasında gözle tespit edilebilecek kadar bir fark yok.

KAPALI ZARF

Camiada genel kanı Polat'ın ibra edileceği ama idari ibrada sıkıntı yaşayacağı. Mali olarak ibra edilecek çünkü aksi halde her üyenin tek tek dava açarak neden ibra etmediğini kanıtlaması gerekiyor. İdari olarak ise ibra olmaması durumunda böyle bir prosedür yok.. İdari olarak ibra olmaması bile Polat ve yönetimini düşürecek.