BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.479,81
HABER /  GÜNCEL

Zara'nın sahibi kim? Zara hangi ülkenin markası

Zara mağazalarının sahibi Forbes'in en zenginler listesinde de yer ala Amancio Ortega isimli işadamı. Zara bir İspanya markası. Zara'nın sahibi olan Amancio Ortega'nın İspanyol tekstil devi olarak nitelenen şirketi İnditex'in çatısı altında Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho ve Bershka gibi ünlü markalar da var.

Abone ol

TÜRKİYE'deki 30 civarında mağazası olan Zara'nın sahibi Amancio Ortega isimli işadamı. Zara mağazaları İspanyol tekstil devi olarak nitelenen İnditex şirketinin çatısı altında bulunuyor. Zara'nın sahibi olan Amancio Ortega'nın bir çok ünlü markası daha var. Zara'nın yanı sıra Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho ve Bershka markaları da Amancio Ortega'ya ait.

Ünlü markalar da Amancio Ortega'yı dünyanın en zenginleri listesinde Bill Gates'in olduğu sıralamaya soktu. Finans dergisi Forbes'in güncellenen milyarderler listesinde Zara'nın sabihi 2017 yılında 4. sırada yer alıyor.  Amancio Ortega, bünyesinde Zara'yı da barındıran İnditex Grubu'nun hisselerindeki yükselişle 4,6 milyar dolar kazanırken, toplam serveti 80,4 milyar dolara ulaştı.


Zara'nın sahibi Amancio Ortega şu anda 81 yaşında. 3 çocuğu olan Amancio Ortega ikinci eşi Flora Pérez ile 2001 yılında evlendi. İşte Forbes'in 2017 yılı en zengin işadamları listesindeki yeri;


Dünyanın en zengin insanları için 2017 rekorların yılı oldu. Dünya üzerindeki dolar milyarderi sayısı yüzde 13 artarak 1810’dan 2043’e çıktı. Forbes tarihinde ilk kez milyarder sayısı 2000’in üzerine çıktı. Milyarderlerin paralarının miktarı da 7.67 trilyon dolara çıkarak geçen yıla göre yüzde 18 artış gösterdi.
Yukardaki fotoğrafta Zara'nın sahibi Amancio Ortega kızı Marta ile görülüyor.

Bill Gates son üç yıldır üst üste olduğu gibi yine dünyanın en zengin adamı oldu. 86 milyar dolarlık serveti olan Gates’in geçen yıl 76 milyar doları vardı. Amazon’un patronu Jeff Bezos listenin hazırlandığı dönem içerisinde en çok para kazanan isim oldu. Bezos’un serveti 27 milyar dolar arttı.

Zara kapanıyor mu? Zara'nın sahipleri gerçeği açıkladı