BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL

Isparta'da askeri uçak düştü şehitler var

ISPARTA'da askeri eğitim uçağı düştü. Kazada uçakta bulunan iki pilot ve bir teknisyen şehit düştü. Uçak kazasında yaşamını şehit olan pilot ve teknisyenin isimleri de belli oldu. Isparta valisi Şehmus Günaydın'dan son dakika açıklamalar geldi.

Abone ol

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde askeri eğitim amacıyla kullanılan CASA tipi askeri uçak düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken uçakta bulunan 3 personelin de şehit oldu. Şehitlerin kimlikleri de belli oldu. Şehit olan askerlerin isimleri, Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı olarak açıklandı.

ISPARTA VALİSİ: YOĞUN SİS VARDI

Isparta Valisi Günaydın, eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçağın Yalvaç ilçesinin Kaşıkara bölgesinde düştüğünü, üç askerin şehit olduğunu açıkladı.

Vali'nin açıklamaları şöyle:

"İlk ekip bölgeye ulaşmış durumda. Sapa bir yer olduğu için bölgeye karadan ulaşım zor. Yol olmadığı için ekipler çamurdan gitmek zorunda. İş makinaları çalışıyor. Bölgede yoğun bir sis vardı. Bir helikopter kısa süre sonra olay yerine ulaştı. Yakın bir zamanda enkaza ulaşacağız."

Isparta Valisi, uçağın düştüğü Yalvaç'a bağlı Kırkbaş Köyü Hodulluca Mevkiine ulaştı

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA

Askeri uçağın düşmesinin ardından TSK'dan da bir açıklama geldi. Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır.

"PERSONELİMİZİN NAAŞLARIN ULAŞILDI"

Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Düşen uçağın ilk görüntüleri enkaza ulaşıldıDüşen uçağın ilk görüntüleri enkaza ulaşıldıDüşen uçağın ilk görüntüleri enkaza ulaşıldıDüşen uçağın ilk görüntüleri enkaza ulaşıldıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 CASA TİPİ UÇAĞIN TÜRKİYE'DE 2 KAZASI DAHA VAR

Isparta'da eğitim için uçuş yapan askeri uçağın ilk gelen bilgilere göre CASA tipi olduğu ifade edildi. CASA tipi nakliye uçaklarının adı daha önce de kazalara karışmıştı.

Türkiye’de 10 yıldır kullanılan CASA’nın CN235 tipi uçaklardan bugüne kadar tüm dünyada 5 kaza yaparken, bunların şimdiye kadar 2'si Türkiye'de meydana gelmişti.

2001’de CN-235 tipi uçaklar 3 ay içinde üç kaza yaşadı. Ocak ayında Kayseri’de düşen uçakta 4 asker şehit oldu. Mayıs ayında Malatya’da meydana gelen ikinci kazada 34 asker şehit oldu. Aynı hafta içinde Ankara’da test uçuşu yapan uçak piste çakılıp 4 test pilotu yaşamını yitirince, CN-235 uçaklarının uçuşları geçici olarak durduruldu.

Düşen uçakla ilgili korkunç gerçek! Bu doğruysa...Düşen uçakla ilgili korkunç gerçek! Bu doğruysa...Düşen uçakla ilgili korkunç gerçek! Bu doğruysa...Düşen uçakla ilgili korkunç gerçek! Bu doğruysa...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 İşte o kazalar;

1- IPTN'e ait uçak 200 metre yükseklikte alçak kargo atış testleri sırasında paraşütün kargo kapısına takılması sonucu uçak kontrol dışı kaldı. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti (22.05.1997).

2- Endonezyalı Merpati Nusantara Havayolları'na ait uçak alçalma sırasında fırtına nedeniyle tepeye çarptı. Kazada 4'ü mürettebat 27 yolcu öldü (18.10.1992).

3- Şili Hava Kuvvetleri'ne ait CN235M, Antartika'ya iniş sırasında aşırı kar yağışı nedeniyle kırım geçirdi. Olayda uçakta bulunan 11 yolcu ve mürettebattan ölen olmadı (12.02.1992)

Isparta'da düşen uçak şehitlerin isimleri belli oldu