BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.394,54
HABER /  POLİTİKA

Zananın önderi Öcalan!

Leyla Zana, hakkında açılan 5 ayrı soruşturmayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verirken yine haddini aştı.

Abone ol

Kapatılan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, Cumhuriyet Savcılığı’na hakkında açılan 5 ayrı soruşturmayla ilgili ifade verdi.

Kapatılan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, DTP’nin 23 Şubat’ta düzenlediği ‘Demokratik Toplum Kongresi’in açılışında ve sonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, 2008 Nevruz kutlamalarında ve 2007 yılı Kasım ayında Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmalarla ilgili hakkında açılan 5 ayrı soruşturma kapsamında Diyarbakır’da Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

TSK OPERASYONU İŞGAL OLARAK GÖRÜYORUM

Zana, PKK’ya terör örgütü dememeyeceğini vurgulayarak, “Çünkü bir çığlığın sesi olduğuna inanıyorum. Bu nedenle de TSK’nin yaptığı operasyonları kınıyorum. Irak’a yaptığı operasyonu da işgal olarak görüyorum. Gitmemeleri gerektiği kanaatindeyim. Savaş yerine barışçıl çözümler üretmelerini hükümetten, bir bütün olarak da devletten bekliyorum. Operasyonların durmasını istiyorum. Ne Kürt gençlerinin ne de Türk gençlerinin ölmesini istemiyorum. Sorunların barışçıl şekilde çözülmesini istiyorum” dedi.

ÖCALAN KÜRT HALK ÖNDERİ

Leyla Zana, PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini, bu nedenle Abdullah Öcalan’ı da terör örgütü lideri olarak kabul etmediğini ifade ederek, “Öcalan’ı Kürt halk önderi olarak görüyorum. Bu da 3.5 milyon insanın önder olarak gördüğü kişidir. Bu nedenle kendisine ‘Kürt halk önderi sayın Öcalan’ olarak hitap ettim. Bu şekilde örgütün propagandasını yaptığımı kabul etmiyorum. Bu şekilde halkın iradesine sahip çıktığım kanaatindeyim” diye konuştu.