BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  GÜNCEL

Zana ve Türk ifade verecek

Leyla Zana ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk talimatla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında ifade verecek...

Abone ol

Nevruz etkinliği sırasında yaptıkları konuşma nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan eski DEP milletvekili Leyla Zana ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün talimatla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında ifade verecekleri bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır'da 21 Mart'taki Nevruz etkinliğinde yaptıkları konuşma nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Zana ve Türk'ün ifadelerinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının önümüzdeki günlerde Zana ve Türk'ü ifade vermek üzere çağıracağı bildirildi.

Türk, Diyarbakır'daki kutlamalarda yaptığı konuşmada, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ''Sayın'' diye hitap etmiş, Zana ise Kürtlerin 3 liderinin bulunduğunu, bunlardan birinin Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, ikincisinin Mesut Barzani, üçüncüsünün ise terör örgütü elebaşı Öcalan olduğunu söylemişti.

Soruşturma sonucunda dava açılırsa, Türk'ün TCK'nın ''suç ve suçluyu övme'' suçunu kapsayan 215. maddeden, Zana'nın ise Terörle Mücadele Kanunu'nun, ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu içeren 7/2. maddeden yargılanacağı öğrenildi.

DTP Genel Başkanı Türk, Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesinde, yaptığı bir açıklamada ''Sayın Öcalan'' dediği gerekçesiyle yargılandığı davada da 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.