BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Barzaninin infazı verilmeli

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Barzani'nin söylemleri ile ilgili, infazının derhal verilmesi gerektiğini söyledi...

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Barzani, Türkiye'ye karşı açıkça ve edepsizce müdahalede bulunmuştur ve bunun karşısında iktidar yeterli cevabı vermemiştir'' dedi.

Yazıcıoğlu, Aktif Metropolitan Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesud Barzani'nin ''Türkiye'nin iç işlerine doğrudan karışarak bölücülük kışkırtmasında bulunduğunu'' söyledi.

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül aracılığıyla Barzani'yi ABD'ye şikayet ettiğini öne süren Yazıcıoğlu, ''ABD, Türk devletinin şikayet merkezi değildir, ABD bizim bölgenin amiri değildir, ABD bölgenin nesi ki biz buradaki olumsuzlukları şikayet ederek çözmeye çalışıyoruz. Bu bir bağımsız devletin başvuracağı bir yöntem değildir'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu, ''Derhal Barzani Diyarbakır'da mahkemede yargılanmalı ve ilk fırsatta Habur'da infazı yapılmalıdır. Türkiye gerçek anlamda caydırıcılığını ortaya koymak durumundadır'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, söylemleri ile terörü yeniden hortlattığını savunan Yazıcıoğlu, ülkenin parçalanma senaryolarının da seslendirilir hale geldiğini kaydetti.