BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.475,42
HABER /  POLİTİKA

Köşk için ilk turun tarihi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sona gelindi. Seçim sürecine ilişkin bilgiyi Arınç verdi. İşte ilk turun tarihi..

Abone ol

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu 26 Nisan Perşembe ya da 3 Mayıs Perşembe günü yapılacak. TBMM Başkanı Bülent Arınç, cumhurbaşkanı seçimi süreci konusunda AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz ve CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile bir araya geldi.

SEÇİM TURLARI
Toplantıda, 26 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında yasama faaliyeti yapılmaması konusunda görüş birliğine varıldı. Turların yapıldığı günlerin grup toplantısına denk gelmesi halinde grupların yapılmaması kararlaştırıldı. Ancak grup başkanvekilleri, bu süreçte hiç bir şekilde grup toplantısı yapılmaması konusunu da genel başkanlarıyla istişare edecekler ve kararlarını verecekler.

Cumhurbaşkanı seçim turlarıyla ilgili olarak da Meclis Başkanlığı iki alternatif sundu. Buna göre ilk alternatif, ilk turun 26 Nisan Perşembe, ikinci turun 1 Mayıs Salı, üçüncü turun 8 Mayıs Salı, son turun da 15 Mayıs Salı günü yapılması yönünde. İkinci alternatifte ise ilk turun 3 Mayıs Perşembe, ikinci turun 7 Mayıs Pazartesi, üçüncü turun 11 Mayıs Cuma, son turun da 15 Mayıs Salı günü yapılması yer alıyor. Söz konusu tarihler, partilerin gruplarıyla istişareleri sonucunda yapılacak Danışma Kurulu ile kesinleşecek.