BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  GÜNCEL

Zaman'dan AK Parti ve memur iddiası

Zaman Gazetesi'nin iddiasına göre AK Parti memurlara twit atmaları için talimat verdi. Skandal iddianın ayrıntıları bakın neler;

Abone ol

Hükümet ile Cemaat arasındaki dershane savaşı tozu dumana kattı. Zaman'ın internet sitesi, Taraf'ın ise manşetinden belgeler konuşmaya başladı.

Cemaat cephesinin iddiasına göre AK Parti Sosyal Medya Koordinatörü, bakanlık memurlarına tweet atma emri verdi.

Taraf gazetesinin manşetten, Zaman gazetesinin ise internet sitesinden verdiği habere göre AKP Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörü Burak Gültekin, bakanlık memurlarına doğrudan emir yazıları yazarak, sosyal medyada hangi konuların tartışılacağını ve hangi başlıkların destekleneceğini iletti.

YAZILI EMİR DERSHANELER İÇİN

Gültekin tarafından bütün teşkilatlara gönderildiği iddia edilen yazılı emirde dershanelerin kapatılmasına sosyal medya üzerinden destek istendiği, daha güçlü destek için kamunun elindeki sosyal medya kadrolarının da devreye sokulduğu belirtildi.

AK PARTİ İLE CEMAAT FENA KAPIŞTI

akp-ile-cemaat-twitterda-fena-kapişti.20131119123256.jpgBakanlar Kurulu, dershanaler konusunun "yeniden ele alınacağı" açıklamasını yapsa da AK Parti ve cemaat arasındaki tartışma, resmen kavgaya dönüştü! Sahte hesaplar üzerinden dershaneler konusunda twitter kampanyası başlatırken, milletvekillerinden de bu kampanyaya katılmaları istendi. İşte cemaati kızdıran o twitler;




E MAİL ŞÖYLE

Gültekin tarafından, önceki gün, tüm bakanlıkların sosyal medya sorumlularına gönderildiği iddia edilen e-mailde şöyle denildi:

“Sayın Bakanlık Sosyal Medya Koordinatörümüz, Ekte gönderdiğim dosyada gündemde olan dershanelerle ilgili tweet’lik bilgi notu bulunmaktadır. Bu akşam saat 20.30’da Twitter’dan dershaneler konusu üzerine yoğunlaşacağız.”

ÖRNEK TWEETLER BİLE VERDİ

Gültekin’in, bakanlıklara ve teşkilatlara gönderdiği yazının ekinde, atılacak tweet örnekleri de yer aldı. İşte o tweet’lerden bazıları:

“Dedem kanser olmuştu. Doktorlar hiç umut yok, eve götürün, bekleyin, demişti. Aklımıza geldi. Bir de hocamızın dershanesine götürelim dedik. İyi ki götürmüşüz. Dedem 10 yıldır yaşıyor. Hiç bir rahatsızlığı kalmadı.”

Fatih Sultan Mehmet anlatıyor: “Atalarımız 25 sefer yapmışlar. İstanbulu bir türlü alamamışlar. Komşumuz Vasfiye Teyze ‘Altunizade’de FEM adında bir dershane açmışlar bir de oraya gidin’ dedi. İyi ki gitmişiz. Orada Ak Şemsettin Hocayla tanıştık. Bana İstanbul’u nasıl fethedeceğimi dershane öğretti. Ya bir de dershaneye gitmeyeydim!”

“Dershaneler bir milletin atardamarlarıdır. Kapatırsanoz millet ölür.” Kemal Atatürk .

“Kuduz aşısını bulmamdaki tek destekçim hocamızın açtığı dershanelerdi” Pastör.

“Eğer Hocamızın açtığı Dershaneye gitmeseydim ampülü asla bulamazdım” Thomas Edison.

“En büyük eserim olan Mesnevi tüm dünyaya ışık tutuyorsa bunun sebebi gittiğim ışık evleri ve hocamızın açtığı Konya Sabah Dershanesi’ne gitmemdir” Mevlana Celalettin-i Rumi.

VEKİLLERE DE TALİMAT

Çıkan haberlere göre parti teşkilatları ile bakanlıkların yanı sıra AKP’li milletvekillerine de Twitter talimatı gönderildi. TBMM AKP Grup Basın Danışmanı Hanife İrem Sarp tarafından, milletvekillerine gönderilen mailde, “Sayın Milletvekilimiz, AK Parti Genel Merkez tarafından gündemde olan dershanelerle ilgili tweet’lik bilgi notu hazırlanmıştır. Bu akşam, saat 20.30’da @AKekip_TT hesabından başlayacak başlıkla Twitter’dan dershaneler konusu üzerine yoğunlaşacağız. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” deniliyor.