BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.436,24
HABER /  DÜNYA

Teröristler şantiyeyi bastı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının Şırnak’ta bir şantiyeyi basarak iş makinelerini yaktıklarını açıkladı. <br/>Genelk...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının Şırnak’ta bir şantiyeyi basarak iş makinelerini yaktıklarını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Şırnak merkez ilçe Yoğurtçular köyü mülki sınırları içerisinde yapımı devam eden yeni Şırnak-Van karayolunun 5. kilometresindeki inşaat sahasına 18 Kasım 2013 tarihinde gelen 10-12 kişilik bölücü terör örgütü mensubu şantiyede bulunan 22 işçiyi toplayarak, ‘Biz daha önce sizi ikaz etmedik mi? Bu yol yapılmayacak. Bu yol Van yolu değil, bizim kampımıza giden yoldur. Üstlerimizden talimat aldık, bu yolu yaptırmayacağız’ şeklinde tehdit etmeyi müteakip inşaat alanında bulunan 6 kamyon, 1 tanker, 1 ekskavatör ve 1 dozer olmak üzere toplam 9 araç/iş makinesinden 4 tanesini yaktıktan sonra tamamını uçuruma yuvarlamışlardır" denildi.
Bölücü terör örgütü mensuplarının olaydan sonra bölgeden kaçtıkları belirtilen açıklamada, "Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Cumhuriyet savcısının talimatı ile adli tahkikata başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.
(İHA)