BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Toronto Belediye Başkanı Ford'a yetki tırpanı

Kanada'nın en büyük kenti Toronto'da meclis, kokain içtiği ortaya çıkmasına rağmen istifaya yanaşmayan Belediye Başkanı'nın yetkilerinin çoğunu elinden aldı.

Abone ol

Kanada'nın en büyük kenti Toronto'da istifa çağrılarına direnen Belediye Başkanı Rob Ford'un yetkileri, kent konseyi tarafından elinden alındı.

Ford, bütçesinin ve birçok yetkisinin elinden alınmasını "darbe" olarak nitelendiriyor ve gelecek seçimlerde belediye meclisi üyelerine meydan okuyacağını söylüyor.

44 yaşındaki politikacının kokain kullandığının ortaya çıkması üzerine birkaç haftadır istifa çağrıları Kanada medyasının manşetlerinde.

Ford ise hata yaptığını ancak bunun istifasını gerektirmediğini savunuyor.

Meclis üyelerine, "Herkese, son belediye seçimlerindeki oyların geçersiz olduğunu söylemiş oluyorsunuz" diye seslenen Ford, oylamaya katılmadı.

Oylama sonucunda, Ford'un bütçesinin %60 oranında kısıtlanması ve belediye kadrolarının Başkan Yardımcısı Norm Kelly'ye bağlanması kabul edildi.

Bu durumda Rob Ford sadece ismen belediye başkanı durumunda kalıyor.

Muhafazakâr oylarla seçilen Ford, Amerikan televizyon kanalı Fox'a verdiği mülakatta, çok içtiğini kabul ederken şöyle konuştu: "Alkolik değilim, uyuşturucu bağımlısı değilim. Geçmişte patlamalar yaşadım mı? Tabi ki. Ama şunu söylüyorum ki ben sadece bir insanım. Hatalar yaptım, özür diledim."

Ford hakkında alkollü araç kullandığı, ırkçı sözler sarf ettiği ve çalışanlara kötü davrandığı gibi suçlamalar da dile getiriliyor.