BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.394,43
HABER /  GÜNCEL

Zahid Akman beraat etti

''Görevini kötüye kullandığı'' iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Abone ol Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, bazı televizyon kanallarının ''seçim yasaklarına uymadığına'' ilişkin uzman raporlarını üst kurul gündemine zamanında almayarak ''görevini kötüye kullandığı'' iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, müdahil CHP Parti Meclisi Üyesi Levent Gök ile Akman'ın avukatı Şule Yıldız katıldı.

Levent Gök, ''Akman'ın, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin olan emirlerine uymadığını'' iddia ederek, cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, daha önce mahkemeye sunduğu esas hakkındaki görüşünü tekrarladı. Yüksel, daha önceki mütalaasında, Akman'ın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 257/1. maddesinde düzenlenen ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Akman'ın avukatı Şule Yıldız ise televizyon kanallarına ilişkin izleme raporlarının bir takım eksiklikleri bulunmadığı için Akman tarafından üst kurul gündemine alınmadığını belirterek, söz konusu raporların, eksikliklerinin tamamlanmasının ardından daha sonra üst kurul gündemine alındığını ve karara bağlandığını kaydetti.

YSK'nın söz konusu 5 televizyon kanalına, raporlar doğrultusunda müeyyide uyguladığını ifade eden Yıldız, Akman'ın beraatına karar verilmesini istedi.

Yargıç Yunus Karabıyıkoğlu, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, beraatına karar verildiğini açıkladı.