BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.406,38
HABER /  GÜNCEL

Kastelli adam gibi adamdı!

Cevher Özden'in ölümü, reklam filminde rol alan sanatçıları da üzdü. Peki banker Kastelli'yi nasıl anlattılar?

Abone ol

İstanbul Kadıköy'deki işyerinde intihar eden, 'Banker Kastelli' olarak tanınan Cevher Özden'i 1981 yılında çekilen reklam filminde rol alan sanatçılardan Selma Güneri ve İzzet Günay anlattı.

Altın Koza Film Festivali etkinliklerine katılmak için Adana'ya gelen Türk sinemasının ünlü isimlerinden Selma Güneri, Özden'in farklı ve değerli bir insan olduğunu, ölümünden çok etkilendiğini ve üzüldüğünü söyledi.

Cüneyt Arkın, Fikret Hakan, Ekrem Bora, İzzet Günay ve Eşref Kolçak ile 1981 yılında 'Unutulmayanlar' adlı filmde rol aldıktan sonra aynı kadroyla Kastelli reklamlarında oynayan Güneri, "Böyle bitirmemeliydi. Kısmeti bu kadarmış belki ama Cevher Bey gerçekten adam gibi adamdı. Çok güzel muhabbetlerimiz oldu. Çalıştığımız dönemlerde de bizi hiç zorlamadı. Ondan çok memnun kaldık. Bana kötü geldi bu son" dedi.

"Eli açık bir insandı"

O dönem bir iş adamının desteğiyle oynadıkları filmden pek memnun kalmadığını ancak, Kastelli'nin bu filmi çok beğendiği için kendileriyle reklam filmi çekmeye karar verdiğini anlatan sanatçı İzzet Günay ise şunları söyledi:

"Benim için kötü bir filmdi. Çalıştıramadık o filmi zaten. Filmi çıkaran şirketin de ilk ve son filmi oldu. Ama hepimizi bir arada görmek Kastelli'nin hoşuna gitmiş. Nail Keçeli aracılığıyla bizi çağırdı.

Kaç tane olduğunu hatırlamıyorum ama kısa kısa filmler yaptık. Reklam piyasasında çok kaliteli filmler çeken Tunç Baraşaran çekmişti filmlerimizi. Kastelli ile o filmler dolayısıyla tanıştım.

Eli açık bir insandı. İyi yaşamayı seven bir insandı. Kim bilir bilmediğimiz ne problemleri vardı. İntihar eden insanın kim bilir ne problemleri vardır. Çok sık görüşmediğimiz ama o dönem birlikte olduğumuz biriydi. Lafını esirgemezdi. Güzel yaşadığını düşünüyorum. Demek insanların sıkıntıları da oluyormuş."

Festival için Adana'ya gelen ve reklam filminde rol alan sanatçı Ekrem Bora ise Kastelli ile ilgili soruları cevapsız bıraktı.