BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.396,00
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

OKS velilerine kritik uyarılar

Bu yıl son kez yapılacak olan Ortaöğretim Kurumları Sınavı’na sayılı günler kaldı. Uzmanlar velileri uyardı.

Abone ol 8 Haziran’da son kez yapılacak OKS öncesi uzmanlar uyardı: Çocuklarınıza sınav muhabbeti yapmayın, siddet içerikli filmler seyrettirmeyin ve son hafta hiçbir şey yapılamaz diye düşünmeyin.

8’inci sınıfların sonunda yapılan Ortaöğretim Kurumları Giriş Sınavı, 8 Haziran Pazar günü son kez uygulanıp tarihe karışacak. İyi bir liseye girebilmek için gece gündüz OKS’ye hazırlanan adaylar en çok yorgunluktan şikayetçi.

8 Haziran’daki sınav öncesinde anne babaları uyaran uzmanlar, “Çocuklarınıza bu hafta şiddet içerikli, gerginlik yaratan filmler izletmeyin” dedi.

“Son hafta hiçbir şey yapmayın demek doğru değil. son haftada yapılacak şeyler var. Anne babalar çocuklarına sınava bir hafta kala şiddet içerikli filmler izlettirmesin. Sınav muhabbeti yapmasınlar. Çocuklar geçmiş yılların sınav sorularını çözsün ve her gün saat 10’la 12 arasında iki tane deneme sınavı yapılabilir” diye konuştular.

SINAVDA YAPILMASI GEREKENLER

Sınava girerken OKS giriş ve kimlik belgelerini mutlaka yanlarına almaları, belgelerini hala almamış olan adayların da, en kısa sürede okullarına başvurmaları gerekiyor.

Sınav sırasında mutlaka yapılması gerekense, yanıt kağıdındaki kimlik bilgilerinin kendilerine ait olup olmadığını kontrol etmeleri ve soru kitapçığı türünü yanıt kağıdına işaretlemeleri.

OKS sonuçları 10 Temmuz’da açıklanacak. OKS tercih kılavuzu da Temmuz ayında çıkacak. Adaylar kılavuzdaki esaslara göre 20 tercih yapacak.