BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  GÜNCEL

Zafer Mutlu'ya İBB'den 'mutlu' haber

Daha önce belediye ekiplerince yıkılan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'na ait tesislere yeniden yapım izni çıktı...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, daha önce belediye ekiplerinin yıktığı Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı ’na ait tesislerin yeniden yapımına karar verdi

Taraf Gazetesi'nden Sadık Güleç'in haberine göre Doğan Holding Yayın Kurulu üyesi olan Zafer Mutlu’nun kızı adına kurduğu Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı’na ait araziye yapılan okul binaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Alibeyköy Su Havzası’nda bulunduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu yıkımın ardından önceki gün şaşırtıcı bir karar alarak, yıkılan binaların bulunduğu araziye tekrar yapılaşma izni verdi. Belediye Meclisi kararla, gecekondu önleme bölgesi kapsamında olduğunu kabul ettiği Zeynep Mutlu Vakfı’na ait araziye imar izni verdi. Böylece yıkımın gerçekleştirildiği araziye yeniden okul yapılabilecek.

ARAZİ MALİYE'NİN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu “Eyüp İlçesi Kemerburgaz Köyü İskoza Mevkii 47/1 paftada bulunan 3292 no’lu parselin kısmen özel eğitim alanı” olarak kullanılması için kendisine gelen talebi inceledi. Komisyon Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderdiği raporunda “söz konusu parselin Maliye Hazinesi’ne ait olduğunu” ve üzerinde Zeynep Mutlu Vakfı lehine 29 yıl kullanım hakkı bulunduğunu belirtti. İmar Komisyonu raporunun değerlendirme ve sonuç bölümünde ise “Plan kapsamındaki özel eğitim taralı alanda; anaokulu, ilköğretim okulu ve lise seviyesinde okul binaları ile açık-kapalı spor tesisleri, yüzme havuzları, kütüphane, toplantı ve gösteri salonları, lojman ve yurtlar yapılabilecektir” dendi. Raporda Toplu Konut İdaresi’nin 4 Mart 2010 tarihli yazısı ile parselin bulunduğu alandaki görev ve yetkilerini ilçe belediyesine devrettiğini de bildirdi. Komisyon Afet işleri Genel Müdürlüğü’nden onaylı jeolojik incelemelerin yapılmasının ardından arazi üzerinde yapılaşmaya gidilebileceğine karar verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi de 11 mart perşembe günü yaptığı toplantıda AKP ve CHP’li üyelerin de katılımıyla oybirliği ile bu kararı onayladı.

KAÇAK VE RUHSATSIZ DENMİŞTİ

23 Ağustos 2009’da yapılan yıkımın ardından Büyükşehir Belediyesi gerekçelerini şöyle ifade etmişti: “Orman tahdit sınırları dışında kalan ancak Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı adına herhangi bir tahsis veya kiralama durumu olmayan bu parseller üzerindeki yapıların tamamı işgalli, ruhsatsız ve kaçak konumdaydı. Eyüp Belediyesi ile olan bütün davalarını kaybeden vakıf, açtığı zilyetlik davasını da kaybetmişti. Vakfa ait ruhsatsız ve kaçak yapılar Büyükşehir ve ilçe belediyesine bağlı zabıta ekiplerince yıkıldı.”