BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  POLİTİKA

Yüzde 47 pişmanlığı!

Partinin 'aykırı' isimlerinden. 2004'te DTP'lilere karşı bildiri imzalamıştı. Vahit Erdem AK Parti yönetimini eleştirdi.

Abone ol AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'den partisine eleştiri geldi.  Partisinin milletvekili sayısını fazla olmasının uzlaşma zemininin ortadan kaldırdığını savundu.

Daha dengeli bir meclis arzuladığını ifade eden Erdem türsan düzenlemesini ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecini yanlış buldu

Vahit Erdem kendi seçim bölgesinde yayın yapan yerel bir gazeteye verdiği röportajda partisini eleştirdi. AK Parti, döneminde irtica ile ilgili endişelerin arttığına dikkat çeken Erdem, başörtüsünün Türkiye için ne siyasi ne de dini bir öncelik olduğunu savundu.

''Türban düzenlemesi yanlış oldu'' diyen Erdem, AKP'nin merkez sağ bir parti olamamasından da yakındı.

Erdem, "Her karşılaştığınız sorunu anayasa ile çözemezsiniz. Türban konusunda yapılan değişiklik yanlış olmuştur. MHP ile bu konuda bir işbirliği yapıldı ama ülke için faydalı olmadı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşanan süreci de partisinin iyi yönetemediğini ileri süren Erdem, röportajında "Ben bu süreci kimin olmasından ziyade, Türkiye'yi germeyen sıkıntıya sokmayacak şekilde Ak Parti'nin çözmesi gerektiğini söyledim. Ama bir problemimiz var. AK Parti kamuoyunda merkez sağ parti imajı yaratamadı" görüşüne yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin partisini mağdur gösterdiğini söyleyen Erdem seçimlerde alınan oy oranını da bu mağduriyete bağladı.

"Bir Ak Parti'li vekil olarak söylüyorum keşke daha dengeli bir Meclis yapısı olsaydı" diyen Vahit Erdem, AK Parti'nin fazla milletvekili çıkarmasını da olumsuz buldu.

Erdem, "280 milletvekili çıkarsaydık, diğer iki partide onu dengeleyecek şekilde oy alsaydı, belki cumhurbaşkanı mutabakatla seçilmiş olurdu ve bugünkü yaşadığımız sıkıntılar da olmazdı" diye konuştu.

Ulusalcıların AK Parti'yi bir tehdit olarak gördüğünü ifade eden Erdem, "Ulusalcılar Türkiye için laikliğin tehlike altında olduğundan daha büyük bir tehdit olacak" iddiasında bulundu.

2004'te DTP'lilere karşı bildiri imzalayanlar arasındaydı

NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı da olan Vahit Erdem, 2004’te dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün cezaevinden çıkan eski DEP milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan ile görüşmesine karşı yayınlanan bildiriyi imzalayan AK Parti milletvekilleri arasında yer alıyordu. Bildiriye AK Parti’deki 10 milliyetçi milletvekili imza atmıştı.