BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.393,80
HABER /  GÜNCEL

Yaprak Dökümünde masalcı abla

O yaprak dökümünde bir psikiyatristi canlandırıyor ama başka meziyeti de var.

Abone ol Türkan Kılıç, diziseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Asmalı Konak'tan Şöhret'e kadar birçok dizide rol aldı. Ancak O'nun bir başka alanı daha var. Kılıç, bir çok etkinlikte çocuklara masal anlatıyor.

tv8'de Sunay Akın'ın 'Hayat Deyince' programına konuk olan Türkan Kılıç, ilk olarak Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan aldığı bir teklifi kırmayarak yaptığı etkinlikten sonra çocukların 'masalcı ablası' olarak anılmaya başlamış. Bir bayramda masal anlatmak üzere gittiği Çocuk Esirgeme Kurumu'nda 4 gün boyunca çocuklara masallar anlatan Türkan Kılıç, masal anlatmaya ilk kez o zaman başlamış. Kurum'daki çocuklar kendisine 'masal annesi' dese de Türkan Kılıç, çocukların 'masalcı ablası' olma hikayesini şöyle anlatıyor:

"Çocuk Esirgeme Kurumu'na çok sık giderim. Hatta ben bu işe ilk profesyonel olarak onlarla başladım. Onlar bana zaten 'masal annesi' derler. Bir aralar çok sık gidiyordum,bir kaç senedir gidemiyordum ama ilk fırsatta yine gideceğim. Benim çocuklara bayram hediyemdi bu 4 günlük etkinlik. Böyle başladı zaten. Sonra bir yayın evinin çok hoşuna gitti bu ve uzun süre onlarla çalıştık. Sonra bütün etkinliklere, şölenler, sünnet düğünleri, radyo etkinlikleri gibi bir çok yerden çağrıldım ve ben de çağrıldığım her yere gittim."

Türkan Kılıç, İstanbul Oyuncak Müzesi'nde her pazar çocuklara masallar anlatmaya devam ediyor.