BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.493,20
HABER /  DÜNYA

Masonlardan Ermenilere destek

Fransız masonları Ermeni lobisine çalışmış. Barroso'nun Türkiye ziyareti öncesi yapılan görüşmenin sır perdesi aralandı.

Abone ol

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Fransa Büyük Doğu Locası Büyük Üstadı Jean-Michel Quillardet arasında 8 Nisan'da gerçekleşen görüşmenin üzerindeki sır perdesi aralandı.

Barroso'nun Türkiye ziyaretinin hemen öncesine denk düşen buluşmada masonların AB yetkilisine laiklik ve 'Ermeni soykırımı' ile ilgili düşüncelerini anlattığı öğrenildi. Zaman'a görüşmenin içeriği hakkında bilgi veren Büyük Üstad Quillardet, Türkiye'de yaşanan gelişmeleri ve "Ermeni soykırımının" tanınmasına ilişkin fikirlerini gündeme getirdiklerini söyledi.

Quillardet, "Laiklik sorunu çok önemli bir konu. Fakat ön şart olan Ermeni soykırımının tanınması konusu var." dedi. Türkiye'deki AK Parti hükümetinin kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Büyük Üstad, Barroso'ya benimsedikleri laiklik anlayışının Türkiye'deki mevcut rejimle aynı olduğunu anlattıklarını belirtti.

Üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasından kaygı duyduklarını vurgulayan Quillardet, şubat ayında Zaman'a yaptığı açıklamada başörtüsünün aslında İslamî olmadığını ve Kur'an'da yer almadığını öne sürmüştü.

Ali İhsan Aydın-Zaman