BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.422,24
HABER /  SPOR

Alex Lincolne 10 çeker

Derbi heyecanı şimdiden sardı. Spor dünyasından tahminler geliyor. Sergen ve Lucescu derbi maçını yorumladı.

Abone ol Galatasaray ve Beşiktaş ile birçok başarıya imza atan Mircea Lucescu, Pazar günü oynanacak büyük derbiyi Sabah için yorumladı: "Lincoln maça damga vurur ve Galatasaray galip gelir"..

Bir dönem F.Bahçe ve G.Saray'ın formasını giyen Sergen Yalçın'dan derbi yorumu: "Alex, Lincoln'den 10 gömlek üstün. F.Bahçe favori ve 1 puan bile onları şampiyon yapar."..


'FARKINI GÖSTERECEK'

Lucescu, derbiye iki Brezilyalı oyuncu Lincoln ile Alex'in damgasını vuracağını belirtirken, Galatasaray'ın yıldızının daha ön plana çıkacağını savundu: "Lincoln yıllardır yakından izlediğim hatta bir dönem takımımda görmek istediğim bir isimdi. Gerçekten eşi benzeri bulunmayan çok farklı bir futbolcu. Bu derbinin kilit ismi kim olur diye sorarsanız, Lincoln'ün bu karşılaşmaya damgasını vuracağını düşünüyorum."

'GALATASARAY KAZANARAK YARIŞTA BİR ADIM ÖNE GEÇER'

Türkiye'de birçok başarılar yaşamış olan deneyimli teknik direktör, "İki takım da aynı puanda ve karşılaşma Ali Sami Yen Stadı'nda. Fenerbahçe çok iyi bir ekip ve son yıllarda inanılmaz bir aşama kaydettiler. Ancak bu derbiyi deplasmanda ve seyirci dezavantajıyla oynayacaklar. Karşılarında, hiç de kötü olmayan bir Galatasaray var. Bu zorlu derbi mücadelesinde Galatasaray'ın kazanacağını ve şampiyonluk yarışında öne geçeceğini düşünüyorum. Bu derbi büyük ölçüde şampiyon olacak takımı da belirler" ifadelerini kullandı.

FENER BİR ADIM ÖNDE

Ali Sami Yen'de oynanacak olmasına karşın derbinin favorisinin Fenerbahçe olduğunu iddia eden yıldız oyuncu, "Çünkü Fenerbahçe gerek takım kurgusu gerekse kadrosunda bulundurduğu yıldız oyuncuların nitelikleri açısından Galatasaray'dan bir adım önde. Futbolcuların uzun süredir bir arada oynamaları önemli avantaj. Bunlar F.Bahçe adına avantaj olan unsurlar" diye konuştu.

SAMİ YEN AVANTAJ DEĞİL

Her şeyi bir kenara bırakıp takımların sadece 10 numaralarını kıyaslamanın bile tabloyu ortaya koyacağını söyleyen Sergen, "Alex ile Lincoln'ü karşılaştırırsak, ibrenin Alex'ten yana olduğunu herkes görebilir. Bence bu iki oyuncuyu sokaktaki çocuk bile kıyaslamaz. Takıma yaptıkları katkı anlamında; Alex, Lincoln'den 10 gömlek üstün. Kısacası Alex'i, takımına verdiklerini tartışmam bile" ifadesini kullandı. G.Saray'ın sahasında oynamasının kendilerine önemli bir avantaj sağlamayacağını savunan Sergen, "Özetle F.Bahçe bu şartlarda galibiyete yakın görünüyor. Ayrıca 1 puan bile onların şampiyon olmasına yetecektir. Çünkü G.Saray, derbiden sonra Sivas'la da oynayacak. Yani işleri çok zor. Umarım bir derbiye yakışan futbol sergilenir" yorumunda bulundu.