BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Yürüyerek başladı ambulansla bitirdi

Alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle protesto için Kayseri'den yürüyüş başlatan iş adamı ambulanslık oldu.

Abone ol

Alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle protesto için Kayseri'den yürüyüş başlatan iş adamı, yolda yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ambulansla getirildiği Sivas'ta hastaneye kaldırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ödemediği borcu nedeniyle bir süre yattığı cezaevi çıkışında ''sesini duyurmak için'' Kayseri'den başladığı yürüyüşte, sağlık sorunları nedeniyle Şarkışla Devlet Hastanesine kaldırılan Ali Osman Öksüz (57), buradaki kontrolün ardından uyarılara rağmen yoluna devam etti.

Kovalı mevkisine kadar yoluna devam eden Öksüz, rahatsızlanması nedeniyle çağırdığı ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Bir süre hastanede gözetim altında tutulan Öksüz, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Güçlükle yürüdüğü gözlenen iş adamı Ali Osman Öksüz, hastanede AA muhabirine, borçlarını ödeyemediği için bir süre Adana'da cezaevinde yattığını, cezaevinden çıkışta geldiği Kayseri'den Sivas'a dönmek için de yürüyüş eylemi başlattığını söyledi.

Alacağını tahsil edemeyince iflas ettiğini, çocuklarının ortada kaldığını ifade eden Öksüz, ''Cezaevinden yeni çıktım ve ondan sonra Kayseri'den Sivas'a sesimi duyurmak için yürüme eylemi yaptım. Buradan da Ankara'ya kadar devam edeceğim'' diye konuştu.

3 KEZ ''İNTİHAR'' GİRİŞİMİ

Öksüz, 22 Aralıkta Kayseri'den Sivas'a yürümeye başlamış, ancak Sivas'ın Gemerek ilçesine kadar devam edebilmişti. Burada yoldan geçen bir aracı durdurarak Şarkışla'ya kadar giden Öksüz, Şarkışla Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış, daha sonra uyarılara rağmen yoluna devam etmişti. Sivas'ta eylül ayında da bir otelin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan Öksüz, 2 yıl önce de kaldığı otelin çatı katına çıkarak intihara teşebbüs etmiş, olay yerinden otomobiliyle geçen Sivasspor'un o dönemki teknik direktörü Bülent Uygun çatıya çıkarak Öksüz'ü ikna etmişti.

Ali Osman Öksüz, bu yılın başında da onarıma alınan tarihi Çifte Minareli Medrese'nin minarelerinden birine çıkarak intihar etmek istemişti.