BIST 10.742
DOLAR 32,22
EURO 35,08
ALTIN 2.525,80
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu da savcı da srarlı!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Savcı Sinan Kuş'a suçlama geldi: Doğruyu söylemiyor

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin arama konusunda iki ayrı kararının söz konusu olduğunu belirterek, birinde arama yapılacak kişi, adres ve diğer bilgilerin bulunmadığını, diğerinde ise söz konusu bilgilerin yer aldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında, söz konusu bilgilerin yer aldığı ikinci kararın fotokopisini basın mensuplarına dağıttı.

SAVCIDAN KILIÇDAROĞLU'NA İKİNCİ YANIT
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Kılıçdaroğlu 'nun " Mahkemenin verdiği arama kararındaki imzaların farklı olduğu yolundaki iddialarıyla ilgili; "Bir karardan birkaç örnek çıkar hepsi ayrı ayrı imzalanır" dedi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş'un "doğruları söylemediğini" ileri süren Kılıçdaroğlu, "Biri dolu, biri boş olmak üzere iki karar söz konusudur" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, her iki kararda imzaların farklı yerlere atıldığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin açıklama yaptığı geçen çarşamba günü ikinci kararın da ellerinde olduğunu belirterek, "Yargıya duyduğumuz saygı gereği o kararı açıklamamıştık" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısının dün konuya ilişkin açıklama yaptığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, Başsavcının "konunun hassasiyeti ve gizliliğine binaen delil karartma durumunun önüne geçilmesi açısından isim ve adreslerin üzeri kapatılarak, Erzincan Merkez komutanlığına faks çekildiğini" belirttiğini kaydetti.

"O savcı doğruları söylemiyor" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "aynı tarih ve sayıyla verilmiş, aynı mahkemenin kararının bir diğer örneği olduğunu belirttiği" bir belge dağıttı. Kılıçdaroğlu, bu kararda, arama yapılacak kişilerin ad, soyadı ve adreslerinin açıkça yazılı olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, iki karar arasında fark olduğunu, imzaların farklı yerlere atıldığını belirterek, "Yargıç boş mahkeme kararının altına imza atmıştır. Böylece bizim iddialarımızı sadece ben değil Sayın Savcı yaptığı açıklama ve dağıttığı belgelerle de doğrulamıştır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Adalet Bakanının şu ana kadar suskunluğunu koruması açıkça suç ortaklığının kanıtıdır. Öyle anlaşılıyor ki, Ankara ile Erzurum arasında ciddi bir işbirliği vardır. Buradan açık ve net ifade ediyorum; Sayın Adalet Bakanı gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorsa Ankara'dan kimlerin Erzurum Mahkemelerini ve savcılığını aradığını açıklasın. Bu durum kolaylıkla aydınlığa kavuşturulabilir. Sayın Bakan, Teftiş Kuruluna görev verir, müfettişler iletişim kayıtları üzerinden tüm haberleşmelere kolaylıkla ulaşabilirler"dedi.