BIST 10.690
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.526,89
HABER /  POLİTİKA

Şahinden Kamer Gençe ceza

Kamer Genç sonunda Meclis Başkanı Şahin'i çileden çıkardı. Şahin, Genç'e ceza verdi. İtiraz eden MHP'li Ural da ceza aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
Bağımsız milletvekili Kamer Genç Meclis'te ceza aldı. Kürsüdeki konuşmacıların sık sık sözünü kesen Genç'e uyarı cezası verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe üzerine son görüşmeler yapılırken AK Parti adına Grup Başkanvekili Nurettin Canikli kürsüye çıktı. Canikli konuşurken bağımsız milletvekili Kamer Genç sık sık oturduğu yerden Canikli'ye laf attı. Bunun üzerine Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin Canikli'Nin sözünü keserek Kamer Genç'e seslendi. Elini kaldırarak parmağını Genç'e sallayan Şahin, "Bunu sık sık yapıyorsunuz. Size 158. maddeye dayanarak sükuneti ve çalışma düzenli bozucu davranışlarınızdan kaynaklı uyarma cezası veriyorum" dedi.

Genç bu ceza üzerine tepki gösterince Meclis Başkanı Şahin bu kez Genç'i tekrar uyararak, "Devam ettiğiniz taktirde genel kuruldan çıkarmak için öneride bulunacağım" dedi.

Genç'e savunma yapması için söz verilecek.

Genç savunmasını daha vermeden bir uyarı da MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural için geldi. Meclis Başkanı Vural'ı uyararak "Size de ceza vermek istemiyorum" dedi. Ancak, MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural'ın tepki göstermesi üzerine; "Sizi de uyarıyorum" diye ikinci bir ceza daha verdi.