BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Yurtta kalan kızları fuhuşa zorladılar

Bakanlığa bağlı yurtta kalan kız çocuklarını fuhuşa zorlayan çete, 18 kız çocuğunu daha tuzağa düşürmek üzereyken yakalandı

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Rehabilitasyon ve Bakım yurtlarında kalan kız çocuklarını para ve zengin yaşam vaadiyle kandırıp fuhuşa sürükleyen çete yakalandı. Çetenin 18 kız çocuğunu daha tuzağa düşürmesi önlendi.

Liderliğini "Kader" kod adlı E.P.'nin yaptığı çetenin 18 çocuğu da kandırmaya çalışırken yakalandıkları ortaya çıktı.

BAKIM VE REHABİLİTASYON YURDUNDAN FUHUŞA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Kemerburgaz-Ağaçlı Çocuk Koruma, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 4 kız çocuğunun, organize bir suç örgütü tarafından zorla alıkonularak fuhuşa zorlandığı belirlendi. İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 kız çocuğunun psikolog ve avukat eşliğinde ifadesini aldı.

5 KİŞİ YAKALANDI

Çocuklar, kendilerini zorla alıkoyarak fuhuşa zorlayan kişilerin adreslerini jandarmaya gösterdi. Jandarma, teknik ve fiziki takiplerin ardından, suç örgütü liderinin "Kader" kod adlı E.P. (31) olduğunu belirledi. Başakşehir, Fatih ve Şişli'de 4 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı baskında biri yabancı uyruklu 5 şüpheli gözaltına alındı.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİ ÜZERİNDEN KANDIRIYORLAR

Çetenin sosyal paylaşım siteleri üzerinden ulaştığı kız çocuklarını lüks yaşam, arkadaşlık ve evlenme vaadiyle kandırdığı ardından fuhuşa zorladığı belirlendi. Şüphelilerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden 18 kız çocuğuyla iletişime geçtikleri ve bu çocukları da kandırmaya çalıştıkları ortaya çıktı. 5 şüpheliden "Kader" kod adlı E.P. (31), kardeşi E.P. (E.P.) ve Z.A. (40) tutuklanırken iki şüpheli serbest bırakıldı.